Vrijwilliger van de maand: Han Gerritsen

image0.jpeg

Han Gerritsen is al jarenlang als vrijwilliger actief bij Draisma Dynamo. Hoogste tijd dus om hem een aantal vragen te stellen.

 

Hoelang bent je al vrijwilliger bij Heren-1?

“Al bijna 20 jaar.”

 

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?

“Ik ben ooit gestart als touringcarchauffeur van de businessclub, later ook voor spelers en supporters bij binnen- en buitenlandse wedstrijden. Als ik het me goed herinner ben ik in het seizoen 2007-2008 gestart met de ontvangst van officials, die bij aankomst en na afloop van de wedstrijd een kopje koffie, thee of drankje krijgen. De meeste officials weten inmiddels de weg wel in de Draisma Dynamo Arena. Verder houd ik mij bezig met de IT-zaken van de e-scorers. Een leuk feitje is verder dat mijn vader betrokken was bij de oprichting van SV Dynamo.”

 

Wat is je mooiste herinnering aan Heren-1?

“De afscheidswedstrijd van Bas van de Goor vergeet ik nooit meer. Ik reed de bus van het Olympisch Italiaans- en Nederlands team van het hotel naar de Dynamohal. Dat was echt mijn momentje, dat ook veel media-aandacht heeft gehad.”

 

Kijk je ook bij de wedstrijden? Ga je ook mee naar de uitwedstrijden?

“Ik kijk altijd de wedstrijd. Als wedstrijden na afloop door de officials informeel worden nabesproken is het wel handig dat je er een beetje over kan meepraten. Naar uitwedstrijden ga ik tegenwoordig niet meer. Eerder ging ik ook naar buitenlandse wedstrijden, vaak samen met mijn slaapmaatje Teun.”

 

Aan welke speler bewaar je de beste herinneringen?

“Aan Bart van Garderen. Hij was spelverdeler, wat ik zelf ook ben geweest. In de jaren dat hij hier speelde had ik een leuk contact met hem, ook over niet-volleybalzaken.”

 

Als je kijkt naar de huidige selectie, wat vind je daarvan?

“Ik zie het al jaren als een opleidingsteam. Voor zover ik het kan beoordelen heeft spelverdeler Gijs van Solkema zich dit seizoen goed ontwikkeld.”

 

Hoe denk je dat Draisma Dynamo dit seizoen gaat eindigen?

“Op dit moment is iedere wedstrijd een finale. In deze fase van het seizoen moet je dus gewoon elke wedstrijd winnen, je mag geen steken laten vallen. Redbad maakt er, ook dit jaar weer, iets speciaals van. Hij is van origine fysiotherapeut en kneedt er altijd weer een goed team van. Ik sta nergens meer van te kijken.”

 

Han bedankt voor je antwoorden en we zien je graag snel weer als vrijwilliger in de Draisma Dynamo Arena!

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.