Draisma Dynamo moet het beste bewaren voor het laatst

image0.jpeg
Draisma Dynamo slaagde er zondagmiddag tegen Active Living Orion niet in om het kunststukje van twee weken geleden in Doetinchem te herhalen. De gedoodverfde kampioen uit de Achterhoek zette de regerend landskampioen in de Draisma Dynamo Arena in vier sets opzij.

Door de zege van Numidia VC Limax bij Nova Tech Lycurgus verzekerde Draisma Dynamo zich wel definitief van plaatsing voor de play-offs om de landstitel. Concreet houdt dit in dat de equipe van Redbad Strikwerda minimaal drie en maximaal vijf wedstrijden verwijderd is van een hernieuwde finaleplek. Welke club de laatste horde vormt op weg naar de eindstrijd zal pas na de kwartfinales duidelijk zijn.
image2.jpeg
Tegen Active Living Orion speelde de thuisploeg in de Draisma Dynamo Arena een wedstrijden met meer dalen dan pieken. Na een kansloos verlies in de eerste set (13-25) waren de rollen in het tweede bedrijf omgedraaid: 25-15. In de derde en vierde set, die respectievelijk met 16-25 en 20-25 in Doetinchems voordeel eindigden, kon Draisma Dynamo geen vervolg geven aan de winst in set twee. Hoewel Strikwerda volop wisselde, kon het tij niet meer worden gekeerd.
image1.jpeg
Volgens Maikel van Zeist had er meer ingezeten en zat het voornaamste verschil in het feit dat de bezoekers uit Doetinchem de kansen die ze kregen simpelweg wél benutten. “Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, hadden we eerste gestaan. In die derde set deden we eigenlijk alles goed. Op de momenten waarop we moeten scoren, doen we dat niet. Als je het niet afmaakt, maak je het jezelf moeilijk. Vandaag waren zij beter, maar we moeten door”, realiseert VZ zich dat Draisma Dynamo de beste performances dan maar moet bewaren voor het laatst.

De afsluitende thuiswedstrijd tegen bekerfinalist Numidia VC Limax is niet meer van invloed op de eindstand in de A-poule. Vanaf de tweede week van april gaat het vervolgens in een best-of-five reeks in de halve finale echt om de knikkers. De geplande speeldata zijn dinsdag 9 aprildonderdag 11 aprilzaterdag 13 april en evt. zondag 14 aprilen woensdag 17 april. De play-off finales bij de mannen worden afgewerkt tussen zaterdag 20 en zondag 28 april. Ook dit gebeurt in een best-of-five serie.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.