Veerkrachtig Draisma Dynamo in vijf sets langs Lycurgus

image0.jpeg
Draisma Dynamo toonde woensdagavond tegen Samen Lycurgus een flinke dosis veerkracht. Na een 2-0 achterstand in sets boog de landskampioen de topper in Groningen op imponerende wijze om in een zege.
De eerste twee sets in de Topsporthal van het Alfacollege eindigden in het voordeel van de thuisploeg: 25-19, 26-24. De bezoekers uit Apeldoorn lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en sleepten door 17-25 en 24-26 setwinst een vijfde set uit het vuur.
In tegenstelling tot bij de wedstrijd om de Supercup op 17 december jl. in Apeldoorn trok Draisma Dynamo ditmaal in de beslissende set wel aan het langste eind. De spanning zat er tot aan het slot in. Met 12-15 beschikten de Strikwerda-troepen over de langste adem en konden er twee belangrijke punten worden bijgeschreven in de aanloop naar de kampioenspoule.
Mike van Cooten stelde woensdagavond treffend onder bewijs dat hij niet alleen in de Topdivisie namens Dynamo 2 tegenstanders pijn kan doen. Liefst 26 punten nam het kanon uit Deventer voor z’n rekening. 
Of de winst in Groningen een succesvol vervolg krijgt in het tweede topduel van deze week zal zaterdagavond duidelijk worden. De Draisma Dynamo Arena is dan om 20.00 uur het toneel van de Veluwse tweestrijd met de verrassende eredivisiekoploper SSS.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.