Draisma Dynamo wint in Nijmegen wel van VoCASA

image0.jpeg
Naar verluidt stoten ezels zich in spreekwoordelijke zin nooit tweemaal aan dezelfde steen. Draisma Dynamo deed dat zaterdagavond in Nijmegen evenmin. De landskampioen besliste de uitwedstrijd bij VoCASA zonder al te veel problemen met 1-3 z’n voordeel.

Op 12 november jl. brachten uitgerekend de Nijmegenaren Draisma Dynamo in Apeldoorn de eerste nederlaag van het eredivisieseizoen 2022-2023 toe. Na een 2-0 voorsprong in sets gaf Draisma Dynamo die wedstrijd volkomen onnodig en onbegrijpelijk nog uit handen. Het veerkrachtige VoCASA capituleerde niet en mocht na vijf sets als winnaar de arena verlaten.

In de VoCASA-hal liet Draisma Dynamo zich niet nogmaals de kaas van het brood eten. Zaterdag bleef het VoCASA in Nijmegen wél de baas. Afgezien van het 25-13 verlies in de tweede set verliep qua resultaat verder alles voor de bezoekers zoals het moest lopen: 21-25, 18-25, 20-25.

Met de uitwedstrijd bij Lycurgus (woensdag 25 januari) en de thuiswedstrijd tegen koploper SSS (zaterdag 28 januari) voor de boeg staat Draisma Dynamo een belangrijke week te wachten. De resultaten van deze duels kunnen weleens bepalend worden voor of de titelverdediger bij de start van de kampioenspoule vanaf pole position vertrekt of in de achtervolging moet.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.