Thuisduel Draisma Dynamo in teken van strijd tegen hersenstamkanker

Bij Draisma Dynamo tegen Coníche Topvolleybal Zwolle gaat het woensdagavond om iets dat veel belangrijker is dan het winnen of verliezen van een volleybalwedstrijd. Tijdens het duel wordt uitgebreid stilgestaan bij de Tobias Sybesma Foundation. Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen hersenstamkanker.

De Tobias Sybesma Foundation, waarvan het team Coníche Topvolleybal Zwolle ambassadeur is, is vernoemd naar een fervent supporter van de Zwolse club. De pas twaalfjarige Tobias overleed afgelopen zomer aan deze uiterst kwaadaardige en agressieve vorm van kanker. Omdat de tumor doorwoekert tussen de gezonde cellen van de zogenaamde pons op het midden van hersenstam, is operatief verwijderen onmogelijk.
Tobias’ droom was dat er een behandeling zou komen voor hersenstamkanker, zodat kinderen die deze ziekte krijgen, een goede kans op genezing hebben. Het team van Coníche ondersteunt de stichting door onder meer de verkoop van speciaal gemaakte shirts.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.