Draisma Dynamo in drie sets klaar met Conìche Zwolle

Voor het eerst in het nog prille eredivisieseizoen heeft Draisma Dynamo een wedstrijd zonder setverlies afgesloten. In de Draisma Dynamo Arena kende de thuisploeg weinig moeite met Conìche Topvolleybal Zwolle. Met 25-19, 25-10 en 25-23 werden de Zwollenaren woensdagavond weer naar huis gestuurd.

Na overwerk in de eerste twee competitieduels, een verloren vijfsetter tegen Orion en een gewonnen vijfsetter in Arnhem bij het TalentTeam, verliep wedstrijd nummer drie in elk geval qua resultaat iets rimpellozer. Enkel aan het einde van de derde set kreeg Draisma Dynamo het even moeilijk en gaf het de Zwollenaren kort de illusie dat er misschien iets te halen viel. Met een uitgeslagen service door Jonas Muller ontnamen de bezoekers zichzelf de kans op setwinst. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd.

Draisma Dynamo’s startopstelling bestond uit Nico Manenschijn, Mats Kruiswijk, Renzo Verschuren, Stefan Boermans, Bram Langevoort, libero Dustin Bontrop en spelverdeler Bart van Garderen. Gedurende de partij wisselde coach Redbad Strikwerda veelvuldig. Van de aanwezige spelers kwamen alleen Freek de Weijer en Cas Abraham helemaal niet binnen de lijnen.
“Ik heb wat geschoven met spelers. Als iemand met twijfel binnen de lijnen staat, moet er een ander komen. Als je een beuk voor je harses krijgt, dan moet je terug uitdelen. Dat is het gedrag wat ik nodig heb. Samen een vechtmachine vormen is het enige wat succes kan opleveren. In die derde set vertikte ik het om een time-out aan te vragen. Ik dacht: het is goed met jullie, zoeken jullie het maar lekker zelf uit”, gaf Redbad Strikwerda na afloop aan niet helemaal tevreden te zijn met hoe zijn spelers omgingen met hun verantwoordelijkheden.
Foto’s:Wouter van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.