Thomas van Bladel, Robin van Weerd en Jochem Bloem naar Draisma Dynamo

image0.jpeg
Terwijl het huidige seizoen een spannende ontknoping tegemoet gaat, wordt in de Draisma Dynamo Arena achter de schermen al druk gewerkt aan het samenstellen van een representatieve selectie voor het komende eredivisiejaar. In dat kader heet de Stichting Topvolleybal Dynamo Thomas van Bladel, Robin van Weerd en Jochem Bloem hartelijk welkom.
image1.jpeg
De 20-jarige en 1,99 meter lange passer/loper Thomas van Bladel komt van Numidia VC Limax naar Apeldoorn. “Ik denk dat ik heel van kan leren van Redbad Strikwerda. Voor mijzelf is het ook goed dat ik prikkels heb van een nieuwe omgeving nadat ik heel mijn leven in Limburg heb gevolleybald. Draisma Dynamo heeft zich bewezen als een club die jongeren goed kan opleiden. Vandaar mijn keuze voor de club. Ik geloof zeker dat wij volgend jaar als team iets moois kunnen neerzetten”, aldus de NextGen-international uit Haelen.
image3.jpeg
Zowel Robin van Weerd (24) als Jochem Bloem (23) is afkomstig van Simplex SSS. Passer/loper Van Weerd(nr.5) doorliep de complete jeugdopleiding van SV Dynamo en maakte na zijn overstap naar SSS in Barneveld zijn eredivisiedebuut. Middenaanvaller Bloem(nr. 2) was voordat hij in sporthal de Meerwaarde tot volle bloei kwam eerder actief bij Taurus en ZVH.
image4.jpeg
De 1,94 meter lange Apeldoorner Van Weerd verheugt zich op zijn terugkeer op het oude nest. “Na vier jaar eredivisie bij SSS heb ik ongelooflijk veel zin om weer het gele shirt te mogen dragen. Ik heb in Heren-3 en -2 gespeeld en als kind droomde ik er al van om in het eerste van Draisma Dynamo te mogen spelen. Ik hoop dat ik mezelf bij Draisma Dynamo verder kan ontwikkelen. Als Apeldoorner lijkt het me mooi om mee te bouwen aan een sterk team en te spelen voor de prijzen.”

Student informatica Bloem trainde afgelopen zomer ook al mee met de NextGen-groep op Papendal. Door zich na de zomer in de Draisma Dynamo Arena dagelijks aan de oefensessies van Redbad Strikwerda te onderwerpen, verwacht de 2,00 meter middenaanvaller verder te groeien als volleyballer.
image5.jpeg
“Ik ben een speler die zichzelf altijd wil verbeteren. Ik denk dat er bij Draisma Dynamo een team en een trainer staan bij wie ik mezelf goed kan doorontwikkelen. Ik ben SSS heel dankbaar voor de afgelopen twee mooie seizoenen. In die periode ben ik veel beter geworden, maar ik heb het gevoel dat ik nu toe ben aan een volgende stap. Behalve veel te leren, wil ik bij Draisma Dynamo met een gedreven team in de top van Nederland meedoen en echt om de prijzen gaan spelen”, kijkt Bloem er naar uit om zichzelf in Apeldoornse dienst in de kijker te spelen.
image6.jpeg
Wim Jonker heeft hoge verwachtingen van de nieuwkomers. “Thomas van Bladel was twee seizoenen geleden bij Limax de aanstormende man. Hoewel hij afgelopen jaar wat minder gespeeld heeft, bezit hij enorm veel potentie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons doorontwikkeld. Robin van Weerd heeft natuurlijk zijn roots bij Dynamo liggen. Hij heeft bij SSS een enorme groei doorgemaakt en het is mooi dat we hem nu kunnen terughalen. Jochem Bloem is een fysiek sterke middenman die in Barneveld heeft bewezen een stap omhoog te kunnen zetten. Hij staat al bij ons op de radar sinds zijn tijd bij Protos”, verklaart het bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo blij te zijn met de keuze van het drietal voor Draisma Dynamo.

📸Wout van Zoeren en Costi Szilard Buzdugan

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.