Situatie blijft onveranderd voor Draisma Dynamo

image0.jpeg
De drie vijfsetters die Draisma Dynamo eerder dit seizoen afwerkte tegen Novatech Lycurgus eindigden stuk voor stuk in Apeldoorns voordeel. Dinsdagavond bij de start van de best-of-five reeks in de halve finales van de play-offs was het omgekeerde het geval. Al verandert de 2-3 nederlaag weinig. Om de vierde play-off finale op rij te bereiken heeft de titelverdediger nog steeds drie zeges nodig.

Het bleek maar weer eens dat in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie bieden in het heden. In een wedstrijd vol pieken en dalen kende Draisma Dynamo dinsdagvond in de beslissende vijfde set net één dalletje te veel om als winnaar uit de strijd tevoorschijn te komen. Een 3-8 achterstand bij de veldwissel bleek net iets te veel van het goede om nog ongedaan te maken. Al kwam de thuisploeg tijdens de servicebeurt van Erik van der Schaaf nog verdraaid dichtbij. Vier matchpoints werden ongedaan gemaakt. De Groningers benutten het vijfde. Einde verhaal voor Draisma Dynamo: 13-15.
image1.jpeg
“Het was telkens hetzelfde. We kregen series tegen en waren niet meer in staat om die achterstanden weg te werken. Het heeft niets te maken met ritme dat wij verliezen. Wij moeten het zelf beter doen. Wij kunnen het zelf beter doen”, vond captain Freek de Weijer dat Draisma Dynamo zich het verlies volledig zelf mocht aanrekenen.

Ramon Martinez Gion, vorig seizoen nog uitkomend voor Draisma Dynamo, reageerde vanzelfsprekend verheugd op de zege van Lycurgus. “Het is een lekker begin voor ons. We hebben een eerste stap gezet, maar we zijn er nog lang niet. Dit is pas één wedstrijd in een heel rare en zware serie”,

Nadat hij vorig jaar met Draisma Dynamo in de bekerfinale tegen zijn huidige ploeg een achillespees afscheurde, haalde de 33-jarige passer/loper niet meer het niveau van voor zijn blessure. “Ik denk ook niet dat het weer 100 procent wordt. We zijn nu een jaar verder en de stijfheid zit nog in de pees. Je blijft toch angstig, ik speel niet meer zo vrijuit als voorheen”, verklaarde de winnende Martinez.
image2.jpeg
Donderdagavond volgt in MartiniPlaza het tweede duel uit de halve finalereeks. De wedstrijd in Groningen begint om 19.30 uur.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.