Speelsters verlengen en nemen afscheid bij Draisma Dynamo Dames 1

image0.jpeg

Nog vóór de eerste wedstrijd in de B-poule gespeeld was, kwam Dynamo al met nieuws over volgend seizoen. Drie speelsters van de huidige selectie blijven namelijk ook volgend seizoen voor de hoofdmacht van Draisma Dynamo uitkomen. Het door (langdurige) blessures geteisterde DraismaDynamo speelde afgelopen zondagmiddag in een gewijzigde opstelling en met weinig wisselmogelijkheden in Apeldoorn tegen Voltena. Een te hoge foutenlast aan service (12 foutieve opslagen), in de passing (11 aces tegenen bij de aanval (16 errorszorgde voor een 1 – 3 verlies: 20-25, 18-25, 25-21 en 18-25. Toch is er opnieuw goed nieuws over volgend jaar te melden. Marscha Sinnema (libero) en de van een blessure herstellende Aysha Meering (diagonaal) blijven ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie. Naast deze verlengingen is er ook het vertrek van twee selectiespeelsters te melden.

 

Verlenging met nog een jaar

Vorig seizoen kozen beide meiden om volledig deel uit te willen maken van het eerste damesteam van Dynamo. Geen verkeerde keuze blijkt nu, want de verlengingen zijn een bevestiging dat ze zich in Apeldoorn op hun plek voelen.Marscha Sinnema (25 jaar) gaf veel op voor de kans om op het hoogste niveau te volleyballen. Ze verhuisde vanuit Amsterdam en koos om in het Gelre ziekenhuis aan de slag te gaan. Nu ze enkele maanden in Apeldoorn woont, werkt en speelt, ervaart ze rust en ruimte om te genieten. “Zoveel veranderingen in het werk en privé was wel even wennen. Hetzelfde geldt voor het volleybal in de Eredivisie, want het niveau ligt hoger en het gaat er een stuk professioneler aan toe. Uitgaan en biertjes drinken na de wedstrijd past minder goed bij een topsportleven, maar dat heb ik er graag voor over”, vertelt SinnemaVoor Aysha Meering (15) verliep het seizoen helemaal niet volgens verwachtingen. Pijn aan de knieën (mede door overbelasting in de zomer) betekende eerst voldoende rust nemen en daarna rustig opbouwen van de intensiteit en belasting. Na enkele maanden revalideren mag ze weer volleyballen, trainen en zelfs een deel van de wedstrijd invallen. Aysha verwoordt haar keuze als volgt“Spelen in het eerste damesteam van de club waar ik vanaf 5-jarige leeftijd speel, was een droom die vorig jaar uitkwam. De hooggespannen verwachtingen kwamen door mijn knieblessure niet uit, maar er was begrip. De medische staf en teamgenoten hebben me goed begeleid en altijd gesteund.Volgend jaar wil ik me bewijzen, laten zien wat ik kan.”

image1.jpeg 

Vertrek van twee speelsters

Daarnaast is bekend geworden dat de 24-jarige spelverdeelster Lisanne Samsom na vijf seizoenen in Apeldoorn gespeeld te hebben, vertrekt bij Dames 1. Lisanne zegt hierover het volgende: “Na het tweede jaar in de Eredivisie zijn we (speelster en staf, red.) tot deze conclusie gekomen. Met trots kijk ik terug op wat we samen bereikt hebben. De komende tijd staat in het teken van het zo goed mogelijk afronden van dit seizoen en ga ik me bezinnen op mijn toekomst, met of zonder volleybal.”  

Na haar eerste seizoen voor Draisma Dynamo en haar debuut in de Eredivisie kiest de 17-jarige Mila Konink voor het beachvolleybal. Afgelopen zomer brak de Apeldoornse met goud op het NK, goede resultaten in de Eredivisie Beach en een derde plaats tijdens het EK U18 echt door op het zand. Een uitnodiging van de Nevobo om zich intern bij Beach Team Nederland (BTN) aan te sluiten, was een logisch gevolg. “Kiezen tussen zaal- of beachvolleybal was niet zo makkelijk en ik ben dan ook blij dat Dynamo mij de mogelijkheid gaf wekelijks in Den Haag te blijven trainen in plaats van een training met het team. Deze kans wil ik niet aan me voorbij laten gaan en wil kijken hoe ver ik in het beachvolleybal kan komen,” licht Mila kort toe.

📸Wout van Zoeren en Peter Donderwinkel 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.