Drietal tekent voor langer verblijf bij DraismaDynamo Dames 1

image1.jpeg

Aankomende zondagmiddag begint Draisma Dynamo Dames 1 (D1) met een thuiswedstrijd aan de B-poule. Na een uitstekende start slaagde de Apeldoornse Eredivisionist er niet in de play-offs te halen en zijn dus ‘veroordeeld’ tot het spelen om plek 7. “We willen natuurlijk als team het huidige seizoen goed afsluiten. Laten zien dat we beter kunnen dan wat we in december en januari hebben laten zien. Maar als staf zijn we ook nu al bezig met het samenstellen van de selectie voor het nieuwe seizoen”, aldus Arjen Schimmel (die ook volgend jaar leiding geeft aan de technische staf, red.).

 

Contractverlengingen

Uit de eerste gesprekken met de huidige selectiespeelsters hebben sterkhouder Benthe Wismans (23), jeugdtalent Suus Gerritsen (17) en de bij SV Dynamo opgeleide Carlijn Radstake (17) het wederzijds vertrouwen uitgesproken om voor Dynamo D1 te blijven spelen“Het wonen, werken en spelen in Apeldoorn bevalt me goed en de combinatie met mijn hbo-studie Social Work is te doen”, aldus Wismans over haar besluit. Ook voor Suus was het geen moeilijke keuze: “Ik heb het hier reuze naar mijn zin, krijg veel speeltijd en zo de kans mezelf verder te ontwikkelen. Na haar eindexamen blijftspelverdeelster Carlijn Radstake in ‘haar’ Dames 1 spelen.“Voor mijn vervolgstudie verlaat ik Apeldoorn, maar voor het spelen bij mijn club kom ik graag terug”, zegt Carlijn over haar verlenging.  

image0.jpeg 

Visie blijft heilig

Het behalen van de play-offs was bij aanvang van de competitie de doelstelling. Mede door langdurige blessures van de ervaren speelsters daalde het niveau in wedstrijden en ontbrak de continuïteit op trainingen. Stichting Topvolleybal Dynamo ziet echter geen reden om af te wijken van de beschreven visie en vertaling ervan in de praktijk. Het Eredivisie damesteam moet ook in het seizoen 2023-2024 voor een groot deel gaan bestaan uit speelsters die vanaf hun jeugd bij SV Dynamo spelen en/of uit de regio komen. Om onze sportieve ambities waar te kunnen maken is het zoeken naar de balans tussen jonge talenten en speelsters met voldoende ervaring”, vult Schimmel aan. “Er gebeurt voldoende in volleyballand met het hybride modelde verhoogde licentie-eisen en de (over)verhitte transfermarkt. Zorgen maken we ons niet, maar het vraagt wel om te blijven anticiperen. De talentvolle jeugdspeelsters, die kiezen om drie-en-een-halve dag per week op Papendal te trainen en daar zelfs te wonen (het hybride model Talentenprogramma 23+, red.)krijgen van mij die ruimte. Ze trainen dan gewoon twee keer per week in Apeldoorn en spelen alle wedstrijden mee.Wie daar uiteindelijk voor kiest en/of voor in aanmerking komt, is pas ergens in april duidelijk. Draisma Dynamo heeft in ieder geval de Nevobo al wel laten weten te willen samenwerken.

image2.jpeg📸 Wout van Zoeren en Rudy Biekart


Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.