Selectie Draisma Dynamo Dames 1 krijgt steeds meer vorm

image0.jpeg
Precies halverwege de laatste fase van de competitie wordt er in Apeldoorn steeds meer bekend over de samenstelling van het eerste damesteam van Dynamo en de ‘samenwerking’ met (het hybride programma van) de Nevobo. In de B-poule wist de ploeg van trainer/coach Arjen Schimmel haar tweede wedstrijd vorige week in Meijel met 3-2 te winnen. Na weken zonder winstpartij een geweldige opsteker in een door blessures kenmerkend seizoen. “Het plezier was net zoals de strijdlust weer (even) terug en de neutrale toeschouwer werd een prima wedstrijd voorgeschoteld”, vat Schimmel samen. Afgelopen zondagmiddag speelde Draisma Dynamo in hun Omnisport tegen de halve bekerfinalist FAST. De thuisploeg wist opnieuw te winnen, nu met 3-1. Dynamo kon in bijna alle sets het verschil niet in punten uitdrukken, waardoor het tot aan het eind spannend bleef. “Op de trainingen zagen we (technische staf, red.) het niveau al stijgen. De terugkeer van enkele lang geblesseerden werkt positief door. Nu nog het goede niveau langer vast zien te houden”, aldus Schimmel.
image1.jpeg 
Oververhitte spelersmarkt
Een oververhitte spelersmarkt dwingt de oefenmeester om nu al actief bezig te zijn met de samenstelling van zijn selectie voor het nieuwe seizoen. Met het aanblijven van Lotte Bruinsma (18 jaar, passer/loper) en het doorstromen van Britt van de Kooi (17 jaar, midden) uit het tweede damesteam zijn er al zeven speelsters die graag in Apeldoorn willen spelen. In de agenda van de Didamse oefenmeester staan de komende weken nog meer (vervolg)gesprekken gepland met speelsters van binnen het team en/of buiten de club, want na de meivakantie begint de voorbereiding op het derde seizoen in de Eredivisie.
 
Lotte Bruinsma voelt zich enorm op haar plek bij Draisma Dynamo en zegt daarover het volgende: “De sfeer in het team, de aandacht en kansen van de staf en de verbinding met de club (en Heren 1) maakt dat ik me thuis voel. Door blessures (december en januari het gevolg van een kop-staart botsing) heb ik helaas wedstrijden en trainingen gemist, maar heeft niet gezorgd voor enige twijfel.”
 
Britt van de Kooi is één van de talentvolle speelsters uit de eigen club. Haar hele jeugd speelt ze voor SV Dynamo en halverwege dit seizoen maakt zij structureel onderdeel uit van Dames 2. “Ze ontwikkelt zich het laatste half jaar enorm goed. Haar selectie voor Jeugd Oranje en het meetrainen (en zelfs meespelen) bij Dames 1 hebben mij overtuigd van haar kwaliteiten en persoonlijkheid”, legitimeert Arjen Schimmel (trainer/coach, red.) zijn besluit. “Het past tegelijkertijd helemaal in onze visie: Talenten uit de eigen club, tenminste als ze eraan toe zijn, de kans geven bij Dames 1.” Britt zelf zegt het volgende over deze kans: “Natuurlijk heb ik ja gezegd. Het is toch mooi, man. Ik ga gewoon mijn uiterste best doen en probeer ik van alles te genieten. De uitspraak: Britt, jij moet het doen zie ik als een goeie grap.”
📸Peter Donderwinkel en Remco Strikwerda 
 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.