Robin de Kruijff stuurt Draisma Dynamo naar Finland

Draisma Dynamo begint de jacht naar een Champions League-ticket tegen een Finse tegenstander. Bij de loting voor de eerste kwalificatieronde kwam vrijdag Ford Levoranta Sastamala (VaLePa) uit de koker tevoorschijn.
In het European Broadcasting Centre in Luxemburg viel Robin de Kruijff de eer te beurt bij de trekking te assisteren. De Oranje-international koppelde daarbij de Nederlandse en de Finse landskampioenen.
VaLePa komt in de week van 5-7 oktober eerst op bezoek in de Draisma Dynamo Arena. Een week later (12-14 oktober) mag Draisma Dynamo in Finland plaatsing proberen af te dwingen voor de tweede kwalificatieronde.
Sastamala ligt in het zuidwesten van Finland, bijna 60 kilometer ten westen van Tampere. Geen onbekend terrein. In het seizoen 2010-2011 stuitte Draisma Dynamo in de tweede ronde van de Challenge Cup al eens op ISKU Tampere.
Bij winst wacht in de tweede kwalificatieronde de winnaar van de tweedstrijd tussen het Portugese Benfica en de winnaar van het voorrondeduel tussen Bigbank Tartu (Estland) en Lindaren Volley Amriswill (Zwitserland). Mocht Draisma Dynamo de eerste kwalificatieronde niet overleven, dan gaat het verder in de CEV Cup en mag het zich in de 1/32 finales opmaken voor een confrontatie met voormalig Champions League- en CEV Cup-winnaar Tours VB.
Tekst: Rob Kruitbosch || Foto’s: Valepa.fi en Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.