Draisma Dynamo meteen vol aan de bak tijdens CL-driekamp in Polen

In Jastrzębie-Zdrój moet het woensdag en donderdag gaan gebeuren voor Draisma Dynamo. Tweeënhalve week voor de start van de eredivisie mag het keurkorps van de coaches Redbad Strikwerda en Renzo Verschuren zich in Polen ten koste van gastheer Jastrzębski Węgiel en het Wit-Russische Stroitel Minsk proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Spelers en begeleiders van Draisma Dynamo ondergingen maandagochtend bij Eurofins in Deventer een coronatest. Dinsdagochtend vertrekt een zestienkoppig Apeldoornse gezelschap per luxe touringcar van VDB Travel naar het zuiden van Polen. Twaalf spelers, twee trainers en reisleiders Arie Verbeek en Teun Zijp maken de al bij voorbaat gedenkwaardige trip mee. Draisma Dynamo moet het doen zonder de cavalerie. Voor Stijn de Ruijter komt de Champions League-driekamp te vroeg. Het van Sudosa-Desta overgekomen talent is herstellende van een enkelblessure die hij opliep tijdens de voorbereiding. Ook Sjors Tijhuis blijft met gewrichtsklachten in Apeldoorn achter.

De busreis naar het aan Tsjechië grenzende Silezië betekent hoe dan ook een hele zit voor Draisma Dynamo’s lange mannen. Volgens Google Maps bedraagt de afstand vanaf Omnisport naar de Hala Widowiskowo-Sportowa in Jastrzębie-Zdrój ruim 1.070 kilometer. De 96.000 inwoners tellende stad ligt zo’n 40 kilometer ten noordoosten van het Tsjechische Ostrava, 60 kilometer ten zuidwesten van Katowice en 120 kilometer ten westen van Krakow.

Voor de chauffeur van de spelersbus betekent het waarschijnlijk een primeur, voor Draisma Dynamo niet. In de Piet Zoomers-tijd bracht Apeldoorns finest al twee keer eerder in Europees verband een bezoek aan Bad Königsdorff-Jastrzemb, zoals de Duitse naam luidt.  In het seizoen 2005-2006 speelde de Piet Zoomers-brigade er een vierkamp tegen Dinamo Bucuresti (3-2 winst), het Finse Sampo Pielavesi (3-0) en Jastrzębski Węgiel (3-1 nederlaag) om kwalificatie voor de CEV Cup. Twee jaar later kwam het in de Champions League andermaal tot een Nederlands-Poolse confrontatie. In het kort tevoren geopende Omnisport schreef de Poolse landskampioen van 2004 de eerste ontmoeting met destijds 1-3 op z’n naam. Een week later waren de gelouterde Polen in eigen huis wederom een maatje groot voor Piet Zoomers/D: 3-0. De jeugdige Jeroen Rauwerdink en coach Redbad Strikwerda waren destijds ook al van de partij.

Het programma van Draisma Dynamo’s CL-driekamp in Polen ziet er als volgt uit:
Dinsdag 22 september: Stroitel Minsk – Jastrzębski Węgiel (20.30)
Woensdag 23 september: Draisma Dynamo – Stroitel Minsk (18.00)
Donderdag 24 september: Jastrzębski Węgiel – Draisma Dynamo (18.00)

Voor zover bekend wordt Draisma Dynamo in Polen gesteund door vijf supporters. Wie toevallig in de buurt is, kan nog online kaarten bestellen via http://jastrzebskiwegiel.abilet.pl/

De winnaar van de driekamp gaat verder naar de tweede kwalificatieronde. De nummers twee en drie in de poule stromen in november in de zestiende finales van de CEV Cup in. De als tweede geëindigde ploeg mag het daarin opnemen tegen SK Ankara uit Turkije, nummer drie krijgt te maken met het Zwitserse Volley Schönenwerd.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.