Overwerk kort voor vertrek naar Finland deert Strikwerda weinig


De tweede vijfsetter in vier dagen tijd leverde Draisma Dynamo zaterdagavond het eerste verliespunt in het nog prille eredivisieseizoen op. Sliedrecht Sport won in de Draisma Dynamo Arena de eerste twee set met nipt verschil. Door het inbrengen van spelverdeler Joris Berkhout en routinier Jeroen Rauwerdink, die door de technische staf buiten de basisopstelling waren gelaten, wendde de regerend landskampioen een nederlaag alsnog af. Setstanden: 27-29, 23-25, 25-21, 25-21, 15-12.

Coach Redbad Strikwerda tilde niet zo zwaar aan dat zijn ploeg vijf sets nodig had om de zege veilig te stellen. “We willen wel altijd aan de goede kant van de score blijven. In de drieënhalf jaar dat ik hier nu zit, hebben we alle wedstrijden van Sliedrecht Sport gewonnen. We hebben een breed team. En wie mij kent, weet dat ik iedereen de ruimte geef om te spelen. Als mensen inzetbaar zijn, zet ik ze ook in. Jeroen Rauwerdink heeft die kans hier als jonge speler ooit gekregen. Anderen krijgen die kansen ook.”


De selectie vertrekt dinsdag naar Finland voor de return van de wedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League tegen VaLePa. Woensdagavond om half 7 lokale tijd moet de kampioen van Nederland in de Vexve Areena van Sastamala proberen de 2-3 nederlaag uit de thuiswedstrijd in Apeldoorn ongedaan te maken om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde.


De opdracht is simpel, zo stelt Strikwerda: mínder fouten maken dan tijdens het duel in Apeldoorn en de kansen die zich voordoen béter benutten. “We hebben het in die eerste wedstrijd ook laten liggen omdat ik denk dat we nog niet goed genoeg zijn. In de vierde set hadden we zestien serieuze kansen op een goed resultaat. Van dat soort kansen hoef je er maar één te benutten. Dat moeten we in Finland beter doen. Qua budget hebben zij misschien wel vier keer dat van ons, maar wij waren in alle statistieken beter.”

Fotografie: Wout van Zoeren
Tekst: Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.