Champions League-avontuur eindigt in Finland, Draisma Dynamo nu voor CEV Cup tegen Tours

De mannen van Draisma Dynamo zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde voor de Champions League. De pupillen van coach Redbad Strikwerda moesten woensdag in Finland opnieuw hun meerdere erkennen in Ford Levoranta Sastamala. In vier sets moesten de Apeldoorners buigen voor de sterkste ploeg van de Finse Mestaruusliiga.

Na de 2-3 nederlaag van vorige week in Apeldoorn moest de kampioen van Nederland de return koste wat kost winnen om alsnog door te stoten naar de volgende ronde. Dit lukte niet in de Vexve Areena van Sastamala. Voor eigen publiek bleef VaLePa Draisma Dynamo andermaal de baas.

In de eerste twee sets traden de bezoekers uit Nederland aan met Jeroen Rauwerdink, Nico Manenschijn, Frits van Gestel, Robin Boekhoudt, Martijn Brilhuis, spelverdeler Joris Berkhout en libero Jeffrey Klok. In het derde bedrijf mochten ook Yannick Bak, Duco Krook en Ricardo Hofman en setter Daan Haanappel proberen mee te helpen om de dreigende nederlaag af te wenden.

Met succes. Draisma Dynamo overleefde drie matchpoints. Met een ace benutte Nico Manenschijn het derde eigen setpoint. De opleving betekende helaas uitstel van executie. In de lange tijd gelijk opgaande vierde set viel alsnog het doek. Uitgerekend de in de slotfase van de vierde set ingevallen voormalig Lycurgus stormram Jerome Cross scoorde het beslissende punt voor de Finnen.

Setstanden: 25-20, 25-21, 27-29, 25-23.

Nu de doortocht naar de groepsfase van de Champions League voor het tweede jaar in successie voortijdig eindigde, vervolgt Draisma Dynamo het huidige Europa Cup seizoen in de CEV Cup. In de 1/32 finales wacht meteen een tegenstander van formaat: Tours Volley-Ball, de meest succesvolle club uit de Franse Ligue A van het afgelopen decennium.

De winnaar van de CEV Cup van 2017, negenvoudig landskampioen (waarvan acht keer in de afgelopen twaalf jaar), tienvoudig winnaar van de Coupe de France en viervoudig winnaar van de nationale supercup in eigen land komt op woensdag 10 november (onder voorbehoud) op visite in de Draisma Dynamo Arena. Een week later volgt in Frankrijk de return.

Foto’s: CEV

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.