Mable Hengeveld en Angelique Verheul naar SV Dynamo Apeldoorn

Mable Hengeveld en Angelique Verheul maken de overstap van Topdivisionist PDK Huizen naar de kersverse eredivisionist SV Dynamo Apeldoorn. Beide dames brengen ondanks hun leeftijd wel de nodige ervaring met zich mee. Angelique speelde eerder al in de Eredivisie voor Sliedrecht Sport en Mable deed dat voor VC Sneek. “De toevoeging van deze jonge ervaren speelsters zorgt dat het team in balans is. Het wordt een mooie mix van jeugdig talent en ervaren krachten”, aldus coach Beugelsdijk.
De 25-jarige Mable Hengeveld begon op haar 7e bij Martinus in Amstelveen en kwam via een uitstapje bij Compaen terecht bij PDK Huizen.
Daar verbleef de passer-loopster 6 jaar alvorens zij de stap naar de Eredivisie bij VC Sneek maakte. Dit jaar keerde ze vroegtijdig terug bij PDK, maar de Eredivisie had nog een te grote aantrekkingskracht.
“De kans om weer terug te keren in de Eredivisie wilde ik niet laten liggen”, aldus Mable. “De ambities van mijn nieuwe club passen helemaal bij mijn persoonlijke drive”.
Waar een speelster komt, vertrekt er ook eentje. 
Bo Duteweert heeft de keuze gemaakt om meer tijd vrij te maken voor haar hbo rechtenstudie en pré master. Helaas valt dat straks niet te combineren met het intensievere programma van meer trainen en vaker spelen in de Eredivisie.
Libero Angelique Verheul keert ook terug in de Eredivisie na 3 seizoenen in de Topdivisie bij PDK Huizen.
“Toen ik door Dynamo benaderd werd, zag ik dat als een grote kans die ik niet voorbij wilde laten gaan, omdat ik het spelen in de Eredivisie nooit heb los gelaten”, vertelt Angelique.
De 24-jarige student Pedagogiek speelde vanuit haar jeugd 14 jaar bij Sliedrecht Sport met als hoogtepunt haar debuut in de Eredivisie en het spelen van Europees volleybal. Angelique over haar keuze voor SV Dynamo:
“Ik wil het beste uit mezelf halen en mij verder ontwikkelen. Ik denk dat dit heel goed kan met de faciliteiten bij SV Dynamo en kijk dan ook uit naar de mooie wedstrijden met volle tribunes en mooie prestaties!”.
Angelique vervangt Nikky ten Harmsen op de liberopositie. Zij geeft haar maatschappelijke carrière voorrang op een nieuw avontuur in de Eredivisie. Sinds januari werkt zij fulltime als communicatieadviseur bij de Provincie Gelderland.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.