Lisanne de Krosse keert terug naar oude ‘liefde’ SV Dynamo in Apeldoorn

Lisanne de Krosse keert volgend seizoen terug naar Apeldoorn. Deze jonge Apeldoornse meid vloog eerder uit naar Zwolle om in de Eredivisie te kunnen volleyballen. Het behouden van een (regionaal) Apeldoorns karakter is onderdeel van het Eredivisieplan van SV Dynamo Dames 1. De staf is ook erg trots dat Lisanne met Eredivisie-ervaring in haar broekzak aansluit bij de ambities van de club waar ze met volleybal begon en de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft.

Middenspeelster Lisanne de Krosse begon al op 5-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van SV Dynamo met volleybal. Zij speelde uiteindelijk vijf seizoenen Topdivisie in de hoofdmacht van de club. In 2019 maakte de middenspeelster de stap naar Regio Zwolle Volleybal om daar Eredivisie te gaan spelen. Na twee jaar in Zwolle keert ze nu op 23-jarige leeftijd terug naar Apeldoorn. “Ik ben nu afgestudeerd en begin met een nieuwe parttime baan. Dat ik dat nu kan combineren met Eredivisievolleybal bij mijn oude club is natuurlijk fantastisch”, zegt een lachende Lisanne. Samen met Heleen van der Heijden en Fleur Kleine Schaars maakt zij de middenas compleet. Lisanne neemt de plek over van Yolenthe van Heck, die met volleybal stopt en gaat tennissen. Meer trainen valt niet te combineren met haar baan als IB-er en adjunct-directrice in het basisonderwijs.

Naast de terugkeer via Lisanne naar haar oude ‘liefde’ zijn we ook blij dat Joyce Wassen als vaste kracht langs de lijnen actief blijft bij Dames 1. Joyce speelde maar liefst 9 seizoenen in het eerste damesteam van SV Dynamo en onze promotie betekent het eind van haar actieve carrière als speelster. ”Echt afscheid nemen doet ze gelukkig (nog lang) niet. We zijn blij dat ze haar mensenkennis en jarenlange ervaring in blijft zetten om jonge talenten verder te helpen en te werken aan een hecht team”, aldus hoofdtrainer Michael Beugelsdijk en zijn assistent Jorg Radstake in koor. 
Ronald Lemmers krijgt ook een rol in de uitgebreide begeleidingsstaf. Hij neemt de videoanalyse en datascouting voor zijn rekening tijdens en ter voorbereiding op de wedstrijden. Daarnaast blijft Ronald ook als trainer van jeugdig talent verbonden aan de vereniging. “Naast kennis van het spel is hij als ICT-er werkzaam, een ideale combinatie voor deze belangrijke taak”, laat Beugelsdijk weten.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.