Jonge talentvolle speelsters kiezen voor opleidingsprogramma en sportieve uitdaging bij SV Dynamo

De selectie van SV Dynamo Apeldoorn Dames 1 is zo goed als compleet met de toevoeging van drie jonge speelsters. Danique Lambert, Suus Gerritsen en Janne Koops (in combinatie met Dames 2) maken de overstap naar de Apeldoornse eredivisionist. “Ons trainingsprogramma omvat veel uren en flexibiliteit, hetgeen ideaal is voor deze jonge talentvolle speelsters om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling”, aldus coach Michael Beugelsdijk.
De 18-jarige Danique Lambert maakt net als Mable Hengeveld en Angelique Verheul de overstap van Topdivisionist PDK Huizen naar SV Dynamo Apeldoorn. Danique speelde altijd als passer-loopster, maar zal in Apeldoorn te zien zijn in een liberoshirt. Een nieuwe positie voor de altijd hard werkende Amersfoortse, die haar overstap toelicht: “Nog voordat de promotie naar de Eredivisie was ik al in gesprek met SV Dynamo. Niet alleen de prestatiedoelstelling, maar juist het trainingsprogramma heeft me overtuigd van club te switchen. En natuurlijk zorgt de kans om op het hoogste niveau te volleyballen voor een extra uitdaging.” Hiermee wordt de tweede vacante plek op deze positie ingevuld. 
Melissa Rouw kiest ervoor geen deel meer uit te maken van het eerste damesteam en verlaat de club waar ze van kinds af aan speelt. In combinatie met haar verhuizing om samen te gaan wonen, geeft ze haar volleybalcarrière elders een vervolg. Ze is een mooi voorbeeld voor onze jongste jeudspeelsters (mini’s) dat je met aangeboren aanleg, ambitie en doorzettingsvermogen best wel het eerste damesteam kunt halen.
Op de diagonaalpositie komt de 15-jarige Suus Gerritsen naar Apeldoorn. De 1 meter 91 lange speelster van Jeugd Oranje maakte vorig seizoen haar debuut in het vlaggenschip van Avior in Deventer, spelend in de tweede divisie. De club waar ze ook de jeugdopleiding heeft doorlopen. Bij Avior speelde ze altijd op het midden en bij Jeugd Oranje traint ze ook als hoekspeler. Suus over haar overstap: “Dynamo geeft mij de mogelijkheid om me persoonlijk verder te ontwikkelen. Ik kan hier vijf dagen per week trainen, met een mix van individuele baltraining, krachttraining en teamtraining, en kan ook veel leren van de ervaren speelsters. Wie wil dat nu niet?”
Suus Gerritsen 
In combinatie met het spelen bij Dames 2 (komend seizoen spelend in de eerste divisie) kiest de eveneens 15-jarige Janne Koops voor SV Dynamo. Het zijn de opleidingsmogelijkheden binnen de vereniging, deelname aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in combinatie met het zoveel mogelijk aansluiten bij het eerste damesteam die haar straks bijna dagelijks naar Apeldoorn doet reizen. De speelster van HLB van Daal/DS speelt momenteel in Polen met Pré Jeugd Oranje om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap later dit kalenderjaar.
Jong talent krijgt dus de kans om hun volleybaldroom in Apeldoorn te realiseren. 
Janne Koops
Voor Lianne Sonneveld krijgt haar droom een vervolg in de Verenigde Staten. Bij de Louisiana Raging Cajuns heeft ze enkele weken geleden namelijk een geweldig contract voor 1 jaar getekend. Na het behalen van haar VWO-diploma vertrekt ze naar de VS en de komende periode werkt ze nog in Nederland aan haar conditie. “We gaan deze 18-jarige harde werker missen, maar wensen haar veel succes bij dit buitenlandse avontuur”, sluit Beugelsdijk af.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.