Kennis maken met… Nico Manenschijn “Ik ben blij om weer voor Dynamo te mogen en kunnen spelen!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Nico. Nico Manenschijn begint komend seizoen aan zijn 5e jaar in Apeldoorn. 

Studie/werk

Manenschijn is 3,5 jaar geleden afgestudeerd als fysiotherapeut. Na zijn studie is hij direct de praktijk ingegaan bij Optima Forma. “Ik heb dat 2,5 jaar gedaan. Een jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar het werken in een verzorgingstehuis. Dit bevalt goed en is goed te combineren.”

Volleybal loopbaan

Foto: Wout van Zoeren

“Dat is een lang verhaal!” vertelt Manenschijn. “Ik ben begonnen met volleyballen toen ik 7 jaar oud was. Ik kom uit een volleybalfamillie, dus de keuze om te gaan volleyballen was snel gemaakt. Ik heb naast het volleybal dan ook nooit andere sporten gedaan.” Op 13 jarige leeftijd maakte Manenschijn de overstap van zijn jeugdclub devolco’88 (inmiddels Avior) naar het derde Herenteam in Zwolle. Deze overstap was voor slechts een jaar, want toen werd hij gevraagd voor het Talent Team in Amsterdam. “Ik heb daar 2 jaar bij het gespeeld en ben daar vanuit op mijn 17e bij VCV gaan spelen. 3 jaar later ben ik bij VCV weg gegaan en heb toen de keuze gemaakt om bij Landstede te gaan spelen. Dat was het jaar dat Landstede aangaf er als hoofdsponsor mee te stoppen. Nu begin ik aan mijn 5e seizoen bij Draisma Dynamo en heb het goed naar mijn zin gehad afgelopen jaar!”

Landstede Zwolle

Voor zijn avontuur bij Draisma Dynamo, speelde Manenschijn bij Landstede Volleybal in Zwolle. En toevallig, was dat destijds onder leiding van Redbad Strikwerda samen met zijn teamgenoten Wessel Blom en Frits van Gestel. De in Deventer wonende Manenschijn laat weten een goed jaar te hebben gehad. “Het was ondanks de vele blessures dat jaar, een heel leerzaam en leuk jaar. Ik heb toen voor het eerst de Europa Cup gespeeld en heb mogen trainen bij de top van Nederland. Redbad heeft me dat jaar met name wat bijgebracht op het mentale vlak. Rust vinden in mijn spel, en vrijer kunnen spelen. Ook in de belangrijkere wedstrijden.” 

Oranje

“Toen ik bij het talent Team zat ben ik ook geselecteerd voor Jeugd en Jong Oranje.” vertelt Manenschijn. Bij Jong Oranje speelde hij onder andere met Wessel Blom en Wessel Keemink (eerder spelend voor Draisma Dynamo). 

Beachvolleybal

“Beachvolleybal is niets voor mij.” Geeft de 25 jarige aan. Hij vervolgt direct daarna dat hij het wel leuk vind om te doen. “Met vrienden op het strand een potje volleyballen en daarna een biertje drinken is nooit verkeerd natuurlijk! Maar ik heb verder geen ambities in het zand.” 

“Ik ben blij dat ik weer een jaar kan en mag spelen voor Draisma Dynamo!” – Nico Manenschijn

Tekst: Quinty Wolters

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.