Kennis maken met… Jeffrey Klok “Volleybal staat voor mij op 1!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. (Deze week op donderdag i.v.m. vakantie). Vandaag stellen we onze libero aan je voor. Jeffrey Klok begint komend seizoen aan zijn 2e jaar in Apeldoorn. 

Maatschappelijk

Jeffrey Klok heeft de afgelopen twee seizoenen het volleybal gecombineerd met een baan als manager bij de McDonalds, in Barneveld. Hij begon als medewerker, omdat hij bij SSS niet genoeg verdiende met alleen volleybal. Van medewerker stroomde hij door naar manager en heeft dat afgelopen seizoen in Apeldoorn erbij gedaan. “Ik was om 5 uur ‘s ochtends wakker, moest 8 uur werken en toen nog trainen. Ik had totaal geen rust. Ook op zondag niet. Dus daar ben ik nu gestopt.” Momenteel werkt hij bij de Picknick. Zolang als hij niet trainde heeft hij dat fulltime gedaan. Nu alleen in het weekend. “Het is een tijdelijke baan en ik ga het in het nieuwe volleybalseizoen ook niet combineren. Dat is niet te doen.” Naar een baan voor in het nieuwe seizoen is Klok dus nog op zoek. “Volleybal staat voor mij op 1! Het werk ernaast, is zodat ik wat kan bijverdienen om bijvoorbeeld te sparen of wat ruimer te leven. Wat die bijbaan komend seizoen gaat worden, weet ik nog niet. Wel weet ik dat ik 1 keer in de week training ga geven aan SSS Dames 1. Dat vind ik ook leuk en daar heb ik ook heel veel zin in!”

Vader Marko

Door zijn ouders is Klok terecht gekomen in volleybal wereld. Zijn vader, Marko Klok, speelde 378 interlands voor Oranje en werd tweede op de Olympische Spelen in Brazilië. Omdat Jeffrey Klok meereisde naar het buitenland en veel in de sporthal kwam om zijn vader te bewonderen, heeft hij er niet aan gedacht om zelf te stoppen met de sport. “Ik heb er ook heel veel plezier in!”, vertelt Klok Junior. In de tijd dat Jeffrey begon met volleyballen heette ZVH Zevenhuizen nog Nesselande. “Zolang als mijn vader bij Ortec heeft gespeeld, heb ik daar de mini’s en jeugd doorlopen. Daarna heb ik bij alle jeugdteams gespeeld waar we destijds woonden en mijn vader toen speelde of training gaf. Sindsdien is dat ook niet meer in Nederland geweest tot ik bij SSS ging spelen.” 

“Ik kan me niet herinneren dat ik bewust voor volleybal gekozen heb. Ik ben door mijn ouders op deze sport gezet.” – Jeffrey Klok

‘Enjoy!’

“Mijn vader was niet een van die ouders die aan de zijlijn van het voetbalveld staat te schreeuwen wat je moet doen. Als we appen voor een wedstrijd of training, zegt hij altijd: ‘Enjoy!’ of ‘geniet ervan’. Hij zei geen ‘succes’, ‘win’ of ‘speel goed’. En in het spel is dat wel eens moeilijk, want dan wil je gewoon winnen. Maar de momenten daarom heen, voor en na de wedstrijden bijvoorbeeld, ben ik dankbaar en geniet ik van het moment dat ik beleef.”

Buitenland

Klok is geboren in Almere. Toen hij ongeveer een half jaar oud was verhuisde hij naar België en toen naar Italië. Na twee jaar Italië verhuisde de familie Klok weer terug naar Nederland. Ongeveer zes jaar later ging de reis naar Cyprus en van Cyprus weer terug naar België. Van België ging de reis naar Frankrijk, waar hij even kon snuiven aan de cultuur en is toen opnieuw terug naar België verhuisd. Inmiddels heeft Jeffrey zich gesetteld in Barneveld. “Ik heb het verhuizen als heel goed ervaren. Op het moment dat je gaat verhuizen is het altijd even moeilijk… Je laat weer alles achter en je moet weer opnieuw beginnen. Maar op een gegeven moment stel je je daar op in. Je weet dan ‘oké, ik zit hier 2 á 3 jaar en dan ben ik weer weg’. Toen ben ik het ook leuk gaan vinden. Ik ben blij dat ik dit allemaal heb mogen meemaken!” Aldus, de 22-jarige libero.

Jeffrey Klok
Foto: Wout van Zoeren

Trainen op Papendal

Jeffrey Klok heeft er heel lang naartoe gewerkt en geleefd om te mogen trainen op Papendal. Omdat hij in het buitenland heeft gewoond, is Klok nooit in het vizier voor het Nederlands Team gekomen. Dat hij nu een Nederlands Team shirtje aan mag trekken, ziet hij als een beloning voor het harde werken. “Ik vind het een eer om gevraagd te worden. Daarnaast is op Papendal ook alles aanwezig. Dat is super fijn. Bij Dynamo denk je nog wel is ‘kunnen we ergens aan een ballenkanon komen’, ‘hoe gaan we de krachttraining indelen’ of ‘kan er nog een assistent-trainer bij’. Dat is op Papendal gewoon super goed geregeld. Je komt binnen en je kleding ligt al klaar, op de krachttraining is genoeg apparatuur en je eten wordt vers gemaakt. En dat zijn nog maar drie voorbeelden. Het is een optimaal klimaat om goed te presteren en dat vind ik fijn, want volleybal staat voor mij écht op één!”

“Trainen op Papendal, het is een begin van de droom die uitkomt” – Jeffrey Klok

Draisma Dynamo

Ook Jeffrey Klok heeft het doel om het landskampioenschap binnen te halen. Daarnaast wil hij ook meer gaan investeren in het team. “Ik ben afgelopen seizoen erg bezig geweest met mezelf. Vooral op mijn techniek. Dit seizoen wil ik naast het technisch beter worden ook meer deel uitmaken van het team en daarmee gaan presteren.” 

Dynamo versus Lycurgus

“Lycurgus heeft zeker een goede selectie” verteld Klok. Hij vervolgd daarop dat Dynamo met de inbreng van Sjoerd Hoogendoorn, het aanvals niveau weer versterkt. “We hadden het er ook over in het team, dat Lycurgus aanvallend meer kracht zou hebben dan ons. Met Sjoerd nu bij de selectie, zijn wij misschien wel sterker. Sjoerd is nu een van de beste diagonalen in Nederland. Ik ga ervan uit dat hij in de belangrijkste wedstrijden goed zal presteren.”

Tekst: Quinty Wolters

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.