Kennis maken met… Ricardo Hofman “Ik ga eruit halen wat erin zit!”

In ‘kennis maken met’, stellen we de komende weken, op woensdag en zaterdag, de spelers aan je voor. Vandaag maken we kennis met Ricardo Hofman. Ricardo begint komend seizoen aan zijn eerste jaar bij Draisma Dynamo. Vorig seizoen speelde hij bij ZVH in Zevenhuizen.

Van mini’s tot Eredivisie

Hofman begon op 8 jarige leeftijd in de mini’s bij Netwerk. “Het was destijds gewoon gezellig volleyballen met vrienden.” Hij doorliep het mini en jeugd traject bij zijn plaatselijke club. Uiteindelijk werd de overstap gemaakt naar Inter Rijswijk waar hij in de Jongens A is gaan spelen. Vrij snel stroomde hij door van Heren 3 naar Heren 2 en mocht hij op jonge leeftijd al zijn Eredivisie debuut maken. Weliswaar, tegen Draisma Dynamo. “Ik mocht vaak meetrainen bij Heren 1 en af en toe een wedstrijd spelen. Best grappig dat die eerste wedstrijd tegen Dynamo was! Ik was toen 18 jaar.” Een aanbod van ZVH liet de ambitieuze volleyballer niet liggen en er wachtte vervolgens nog een leuke verrassing. “Ik had de keuze al gemaakt en het was heel toevallig dat ZVH dat seizoen is gepromoveerd is naar de Eredivisie. Dat was zeker mooi meegenomen.

Studie

Foto: Quinty Wolters

Momenteel studeert Hofman Aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij hoopt in het schooljaar 2020/2021 zijn Bachelor diploma te halen. 

Meetrainen bij Draisma Dynamo

Twee seizoenen geleden trainde de passer/loper al mee bij Dynamo. Ongeveer 1 á 2 keer per week kwam hij op bezoek voor wat ervaring. Nu hem een contract voorgelegd werd van Dynamo, wist hij het wel. “De trainingen bevielen destijds hartstikke goed. Dynamo was altijd wel de club waar ik naartoe wil.” Aldus, de Pijnackernaar.

 

 

“Dynamo was altijd wel de club waar ik naartoe wil!” – Ricardo Hofman

Prijzen binnenslepen

Afgelopen seizoen verloor Draisma Dynamo de Supercup van Orion en de Bekerfinale van SAMEN.Lycurgus. Tot overmaat van ramp werd ook het landskampioenschap voor de neus weggekaapt door het Coronavirus. Het team heeft dus nog wat dingetjes recht te zetten. Hofman ziet die prijzen winnen ook wel zitten. “Ik sluit me aan bij de ambities van de mannen! Ik wil dat landskampioenschap en de beker ook graag binnenhalen.”

Ambities bij Draisma Dynamo

Wat de ambities van Hofman zelf zijn, dat is duidelijk. In het algemeen een betere speler worden: “Zelf wil ik graag grote stappen gaan maken bij Dynamo. Het niveau omhoog brengen, meer concurrentie op mijn positie krijgen, meer uitdaging, fysiek sterker worden en slimmer worden in het volleybal. Dus gewoon een betere speler worden in het algemeen.”

WK en Olympische Spelen

De 1.99 meter lange passer/loper gaat eruit halen wat erin zit, vertelt hij: “Ik zal er alles aan doen om het beste uit mezelf te halen. Een WK of de Olympische Spelen zou natuurlijk heel mooi zijn, maar als ik dat niet haal, dan is dat zo. Maar dan heb ik er wel alles aan gedaan.” 

Beachvolleybal

Foto: Quinty Wolters

Tussen de zaalvolleybal carrière van Hofman door, zit ook nog een snufje beachvolleybal. In zijn tijd bij Inter Rijswijk ging hij op advies van Aafke Verbrugge het zand in. Dat was volgens de leiding goed voor zijn coördinatie en beweging. Nadat hij het traject doorliep bij RTC (Regionaal Training Centrum) werd hij gevraagd bij BTN (Beachvolleybal Team Nederland). Samen met Mees Blom mocht hij naar Cyprus afreizen voor het WK onder 19. “Vervolgens heb ik nog twee winters en een zomer [RH1] het volledige BTN programma meegedraaid en toen kwam de keuze vanuit hun, dat ze niet meer verder wilde. Toen ben ik voor mezelf gaan beachvolleyballen en ben ik naar Los Angeles gegaan. Daar trainde ik 2x per dag en heb een beetje vakantie gehouden natuurlijk! Dat was heel gaaf” Aldus, het 22 jarige talent.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.