Herboren Draisma Dynamo nog twee zeges verwijderd van finaleplek

image1.jpeg
Achtenveertig uur na de afstraffing in Groningen heeft Draisma Dynamo de spanning in de halve finalereeks van de play-offs om de landstitel weer helemaal teruggebracht. Door de 3-1 overwinning op Nova Tech Lycurgus in de Draisma Dynamo Arena is de titelverdediger nog twee zeges verwijderd van een finaleplek.
image2.jpegDe uitblinkende Sjors Tijhuis (20 punten) nam Draisma Dynamo zaterdagavond op sleeptouw. Na het 23-25 verlies in de eerste set toonde de thuisploeg veerkracht. Een nederlaag had het einde van het seizoen betekend voor de landskampioen. Zo ver lieten Tijhuis c.s. het niet komen. Met 25-15, 25-20 en 25-21 hielden zij de hoop op titelprolongatie levend. Met twee aces zorgde Gijs van Solkema in de vierde set voor een passend slotakkoord. 
image0.jpegZondagmiddag krijgt Draisma Dynamo in MartiniPlaza de kans om in de vierde wedstrijd van de best-of-five serie de score gelijk te trekken. Yannick Bak, die zelfs nog een punt meer scoorde dan Tijhuis, is er van overtuigd dat dat gaat lukken. “Als we hadden verloren, dan was het klaar geweest. In die eerste twee wedstrijd lag onze foutenlast veel te hoog. Vandaag maakten we veel minder fouten. Ik ga er vanuit dat wij nog twee wedstrijden spelen. En daarna nog minstens drie. Maar laten we eerst morgen maar eens winnen’, stapt de passer/loper vol vertrouwen in de bus naar Groningen.
image3.jpeg
 Jeffrey Klok, in 2021 en 2022 kampioen met Draisma Dynamo, hoopt dat kunststukje dit jaar met Nova Tech Lycurgus te herhalen. Een zege in eigen huis betekent dat Klok zich met zijn ploeg plaatst voor de finale. “Wij waren al verbaasd dat we er twee keer doorheen kwamen en de eerste twee wedstrijden wonnen. In de competitie waren de resultaten van Dynamo tegen ons beter. Zij zijn als tweede geëindigd, wij als derde. Wij zijn de underdog. Wij moeten niet, wij kunnen vrijuit spelen”, duwde de Lycurgus-libero Draisma Dynamo in de favorietenrol.  

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.