Eerste eredivisietopper van het seizoen prooi voor Draisma Dynamo

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft vrijdagavond de eerste eredivisietopper van het seizoen winnend afgesloten. Drie dagen na de kansloze nederlaag in de heenwedstrijd van de tweede kwalificatieronde voor de Champions League tegen Benfica boekte de regerend landskampioen een prima resultaat in Doetinchem. Active Living Orion werd in de eigen Topsporthal Achterhoek met 3-1 aan de kant gezet.
image4.jpeg
Op de tweede speeldag is er qua spel uiteraard nog veel voor verbetering vatbaar. Met de veerkracht die Draisma Dynamo toonde na het verlies van de eerste set was in elk geval weinig mis. Al hadden de bezoekers uit Apeldoorn dat eerste bedrijf ook al in hun voordeel kunnen beslissen. Orion overleefde twee setpunten en trok met 27-25 aan het langste eind.
De tweede, derde en vierde set gingen met respectievelijk 21-25, 23-25 en 21-25 naar Draisma Dynamo. Prima scores. Al dempte coach Redbad Strikwerda naderhand meteen de euforie. “Ik vond het niet heel veel beter dan tegen Benfica. Wat positief was, is dat we gaandeweg de wedstrijd steeds beter gingen serveren. En wat we zelfs uitstekend gedaan hebben, is dat we de foutenlast in de aanval laag wisten te houden.” 
Duco Krook, goed voor een score van negen punten, was blij met de zege. “Maar het zegt nog niet heel veel. Het is nog vroeg in het seizoen. Ook zij worden nog wel beter.”
image5.jpeg
Vooruitkijkend naar de return tegen Benfica heeft de 26-jarige middenaanvaller ondanks de verre van rooskleurige uitgangspositie de hoop op het bereiken van de volgende ronde nog niet opgegeven. “Kansen heb je altijd. Thuis waren wij ondermaats. Wij zijn in Lissabon de uitdager. Benfica is heel degelijk. Ze maken weinig fouten. Maar wij weten van onszelf dat we veel beter kunnen dan wat we in die eerste wedstrijd hebben laten zien.” 
image1.jpeg
Een domper in Doetinchem was het geblesseerd uitvallen van Thijmen Laane, die in de vierde set bij de stand 10-16 de strijd voortijdig moest staken.
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.