‘Jeugdplusteam’ Draisma Dynamo over de knie bij geroutineerd Benfica

image0.jpeg
Soms is er niet veel voor nodig om te moeten erkennen dat een tegenstander eenvoudigweg beter was. Zo ook dinsdagavond in de Draisma Dynamo Arena. In de heenwedstrijd in de tweede kwalificatieronde voor de Champions League had Draisma Dynamo weinig in te brengen tegen het geroutineerde en geslepen Benfica.
 
De aanwezige leden van de Businessclub Dynamo deden zich bij het voorgerecht in plaats van de gebruikelijke bitterballen tegoed aan ‘petiscos’, ofwel Portugese tapas. Voor de spelers van Draisma Draisma lag het hoofdgerecht aansluitend heel wat zwaarder op de maag… Redbad Strikwerda sprak na afloop van de 1-3 nederlaag van “een goede les in internationaal volleybal” voor zijn eigen, zoals hij het noemde, “jeugdplusteam”.  
image2.jpeg 
“In de set die we wonnen hadden we een behoorlijke servedruk en pakken we ook vijf blocks. Als dat niet op orde is, dan verlies je”, doceerde de verliezende coach. “Als speler heb ik zelf ook dit soort potjes meegemaakt. Tegen Olympische kampioenen. Het loont altijd om dat zelf te ervaren. Zoiets opent de ogen van de spelers. Daar moeten we mee aan de slag.”
image1.jpeg

Volgens Strikwerda is het voor zijn spelers zaak om lering te trekken uit de volleyballes die zij van de ervaren Portugezen kregen. En aangezien Strikwerda Strikwerda is, legt hij zich niet bij voorbaat neer bij een voortijdige uitschakeling. “Vrijdag gaan we eerst naar Orion, waar we het beter willen doen dan vandaag. En woensdag willen we het dan in Lissabon weer beter doen”, ziet Draisma Dynamo’s coach zelfs in de meest donkere tijden altijd nog wel ergens lichtpunten.
 
Draisma Dynamo – Benfica 1-3 (12-25, 25-20, 18-25, 12-25)


Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.