Dustin Bontrop over de Bekerfinale van 2019: “Een mooi moment om aan terug te denken!”

In een tijd waarin er, als gevolg van de coronapandemie, helaas nauwelijks of geen actueel sportnieuws te melden valt, blikken we met oud-betrokkenen terug op memorabele momenten uit de geschiedenis van Dynamo Heren-1. Met hen kijken we terug naar bijzondere wedstrijden en/of behaalde titels.

In het Landstede Topsportcentrum van Zwolle was het op zondag 17 februari 2019 dan eindelijk raak voor de mannen van Draisma Dynamo. De Nationale Beker mocht sinds acht jaar weer mee naar Apeldoorn. Dustin Bontrop kijkt erop terug.

Lycurgus

Eerder dat seizoen hadden de mannen in het rood/geel niet gewonnen van de ploeg in het blauw. Lycurgus was telkens net te sterk. “Het team dat zij toen hadden was heel lastig. We gingen er een beetje in van ‘we gaan er gewoon voor en we zien het wel’. Gelukkig wisten we op het juiste moment weten te pieken”, vertelt de libero van Draisma Dynamo. 

“De bekerfinale, een heel andere wedstrijd dan normaal. Eentje waar je écht naartoe leeft”, vervolgt Bontrop zijn verhaal. “Dat was natuurlijk in de vorige finales ook zo, maar op de dag zelf moet je het ook laten zien. We hadden behoorlijk veel jongens in het team die nog niet zo veel ervaring hadden in het spelen van finales. De spelers van Lycurgus hadden dat wel. Twee jaar eerder, in de (verloren) bekerfinale tegen Orion, was dat ook het geval. Zij hadden veel ervaren jongens en wij een stuk minder. Van die momenten leer je heel veel. Sommige jongens kregen tijdens de finale in 2019 echt vleugels. Die hebben in die wedstrijd misschien wel hun hoogste niveau in twee seizoenen gehaald.”

“Een mooi moment om aan terug te denken!” – Dustin Bontrop

De wedstrijd

De spanningen kan Bontrop zich nog goed herinneren. Want wat was het een spannende wedstrijd. Zou het dan toch echt gaan gebeuren? Draisma Dynamo dat voor het eerst in acht jaar een prijs pakt? “Het was een wedstrijd die op en neer ging. Van beide kanten was het geen wereldniveau, maar dat is ook niet gek. Er komen ook spanningen bij kijken.” 

Wat Bontrop zich ook nog goed herinneren kan was de service van Lycurgus-speler Niels de Vries, bij een stand van 24-22 in voordeel voor Draisma Dynamo. “Hij sloeg direct een ace. We dachten dat hij niet een hele moeilijke serve zou hebben. Het werd dus 24-23. Op matchpoint kwam ook nog een spannende rally. Dat soort momenten zijn gaaf. Maar het geeft wel aan dat het niet ‘netjes’ was, van beide kanten niet. Maar het was zeker spannend!”

Supportersgroep

De supportersgroep van Draisma Dynamo, die massaal naar de Bekerfinale kwam, nam zo goed als de hele tribune in beslag. Bontrop kon niet meer dan genieten toen hij het veld op liep. “Het was supergaaf! Twee seizoenen ervoor daarvoor hadden de Bekerfinale ook in Zwolle gespeeld. Ik denk dat die Topsporthal één van de mooiste hallen is om zo’n finale te spelen. Het is niet al te groot, je zit heel dicht op het veld en je hebt de twee ringen. Het moment dat je dan het veld komt oplopen en er zijn zoveel Dynamo supporters, dat geef je zo’n enorme ‘kick’!”  

Eerste prijs

In de vijf jaar dat Bontrop voor Draisma Dynamo speelde zat hij met het team een aantal keren dicht bij een prijs. Terwijl ze meestal toch de ‘underdog’ waren. “Dat het dan eindelijk lukt is natuurlijk heel gaaf”, vervolgt hij. “Iedereen vond het helemaal fantastisch dat we de beker wonnen. Het heeft voor mij ook nog iets speciaals, omdat het mijn eerste grote prijs was. Daarnaast was het voor mij het laatste jaar bij Draisma Dynamo. Dan is het leuk als je het zo kan afsluiten. Er zat echt lading op die wedstrijd”, sluit Bontrop af.

Kijk hier naar de video van de Bekerfinale in 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=eIDP_TD0sJ8 

Tekst: Quinty Wolters || Foto: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.