Huisvesting selectiespelers Draisma Dynamo eerste stap in samenwerking

Stichting Topvolleybal Dynamo en FSG slaan handen ineen
Draimsa Dynamo

Wat een aantal maanden geleden begon met het huisvesten van een drietal selectiespelers van Draisma Dynamo op de FSG-campus heeft nu officieel de status aangenomen van een samenwerkingsverband. Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo en de directie van FSG Apeldoorn zien voor de nabije toekomst meer mogelijkheden om gezamenlijk en met andere partijen het nodige in beweging te zetten binnen Apeldoorn.

Ben de Velde Harsenhorst geeft hoog op van de voorzieningen op de FSG-campus. Het bestuurslid Algemene Zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo noemt het bieden van onderdak aan volleyballers van Draisma Dynamo een mooie eerste stap van de samenwerking met FSG.

“Van onze selectie hebben wij dit seizoen acht van de veertien spelers in Apeldoorn gehuisvest. Mijn doelstelling zou het zijn om in de toekomst alle spelers op de campus onder te brengen. Deze locatie ademt topsport. Alle denkbare faciliteiten zijn er aanwezig.”

De campus in Apeldoorn-West moet de komende jaren uitgroeien tot een bindmiddel van sport, onderwijs en zorg ter plaatse. De dicht bij de A1 gelegen locatie kan heel wat problemen voor de stad oplossen, meent de FSG-directie. Topsport en breedtesport lopen op het voormalige complex van krantenuitgever Wegener naadloos in elkaar over. Zo ontwikkelt de campus zich eveneens tot uitvalsbasis voor ambitieuze jeugd van lokale sportverenigingen op sportgeneriek gebied. Daarnaast weten ook steeds meer niet-sportgerelateerde organisaties hun weg naar de Laan van Westenenk te vinden.

Een volgens het zogenaamde Athletic Skills Model (ASM) ingerichte hal, die de komende maanden gerealiseerd gaat worden in de ruimte waar tot voor een aantal jaren geleden de drukpersen draaiden, gaat een centrale rol spelen bij het afstemmen van de diverse FSG-beweegprogramma’s.

“Die ASM-hal moet een verbindende factor worden binnen de Apeldoornse sport. De hal kun je zien als de hardware. Daaromheen moet je ook de software organiseren, dat betekent kennis overdragen, mensen opleiden en programma’s ontwikkelen. Momenteel proberen wij partijen enthousiast te maken voor de nieuwemogelijkheden die hierdoor ontstaan. Er liggen al best veel verbindingen”

licht FSG’s athletic director Roy Wassen toe dat FSG behalve met volleyballers eveneens doelgerichte een-tweetjes opzet met mountainbikers, turnsters en trampolinespringers, kunstschaatsters, hockeyers, boksers en voetballers.
Draimsa Dynamo
De samenwerking tussen de Stichting Topvolleybal Dynamo en FSG Apeldoorn sluit haarfijn aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk Sportakkoord dat medio september in Omnisport door een 70-tal lokale sportverenigingen, onderwijsinstanties en maatschappelijke organisaties werd ondertekend. “Dit is een mooi startpunt om te kijken hoe we de samenwerking verder kunnen uitbouwen”, verklaren Roy Wassen en Ben de Velde Harsenhorst eensluidend.

 

 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.