Duco Krook: ‘Mooie ervaring, ondanks nederlaag’

Ondanks alle goede voornemens vooraf mondde de returnwedstrijd tegen Tours Volley Ball voor Draisma Dynamo uit in een tamelijk kansloze missie. Ondanks de afgetekende 3-0 nederlaag sprak Duco Krook naderhand van een leerzame ervaring. “Ik vond het heel gaaf. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.”
Krook moest eerlijk toegeven dat de koploper van de Franse Ligue A ditmaal duidelijk een maatje te groot was. In de eerste wedstrijd in de Draisma Dynamo Arena had Tours VB minder indruk op hem gemaakt. “Nu was het een snelle wedstrijd, zeg maar.Ik vond Tours een stuk beter dan in die eerste wedstrijd. Zij hadden hun zaken veel beter op orde dan vorige week. Terwijl wijzelf niet ons beste spel lieten zien. Zij serveerden sterk. Er stond een goed blok. Daardoor kwamen wij moeilijk te scoren. Dat is jammer, want je weet dat er meer inzit.” 
De middenaanvaller gaf eerlijk toe te hebben genoten van de ambiance in de Salle Robert Grenon. “Het zat best wel vol. Ik denk dat er meer toeschouwers zaten dan bij de wedstrijd in Apeldoorn. Nee, onsportief ten opzichte van ons was het publiek niet. Het was echt een arena. Met tribunes dicht om het veld heen. Ik vond het mooi om er te spelen. Leuk om mee te maken.”
Donderdagochtend keert het Draisma Dynamo-gezelschap per bus terug naar Nederland. “De heenreis duurde ruim negen uur. Persoonlijk vind ik zo’n busreis fijner dan vliegen. Het was een goede bus. Met veel beenruimte. Je hebt er echt iets van: dit is mijn plekje. Dat heb je in een vliegtuig niet. Na zo’n wedstrijd als vanavond zullen we er zaterdag tegen Taurus op gebrand zijn om er volle bak in te gaan. Met een gevoel dat we iets recht te zetten hebben. Revanche nemen op jezelf”, verklaarde Krook dat de eerstvolgende wedstrijd wat hem betreft niet gauw genoeg kan komen.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.