Draisma Dynamo’s Tour d’ Europe eindigt in Tours

 

De dynamo bereikte in de returnwedstrijd van de 1/32 finales van de CEV Cup bij lange na niet het benodigde toerental dat nodig was om het onmogelijke mogelijk te maken. Tours Volley Ball was andermaal te sterk voor de kampioen van Nederland. Zodoende eindigde de Tour d’ Europe van 2021 woensdagavond aan de Loire. Met een kansloze 3-0 nederlaag sloot Draisma Dynamo het midweekje Frankrijk af.
Of de tegenstander nou Tours of Taurus heet, elke wedstrijd begint in de eerste set bij de stand 0-0. Verder houden daar meteen alle overeenkomsten mee op. Het wedstrijdverloop hangt altijd samen met de verzamelde kwaliteiten van het zestal aan de andere kant van het net. Evenals een week eerder in Apeldoorn ondervond een wederom Rauwerdinkloos Draisma Dynamo in Tours aan den lijve dat de actuele koploper van de Ligue A masculine van een iets ander kaliber is dan de doorsnee opponenten in de eredivisie.

Zelfs setwinst, zoals in de thuiswedstrijd, zat er ditmaal geen moment in. In de Salle Robert Grenon raasde TVB als een TGV over de Nederlandse bezoekers heen. Het lukte Draisma Dynamo geen moment om aan de noodrem te trekken. De setstanden lieten weinig aan duidelijkheid te wensen over: 25-14, 25-14, 25-17.

Een ervaring rijker en een illusie armer kan Redbad Strikwerda’s keurkorps nu weer overgaan tot de orde van de dag in de eredivisie. Van de uitschakeling in Tours hoeft overigens niemand over de toeren te raken. Bij Taurus in Houten kan Draisma Dynamo zaterdagavond alweer een volgende stap zetten om in het seizoen 2022-2023 opnieuw de krachten te mogen meten met Europa’s elite.

Een Apeldoorns succesje was er woensdag wel in Zwitserland. Met zijn nieuwe club Chênois Genève plaatste Maikel van Zeist bij de laatste 32 teams. Het team van Van Zeist won het Zwitsers-Zwitserse onderonsje tegen Lindaren Volley Amriswil na een Golden Set. In de 1/16finales mag de Apeldoorner het met zijn Zwitserse werkgever gaan opnemen tegen het Bulgaarse Burgas.

Draisma Dynamo-bedwinger Tours VB stuit nu in de volgende ronde op Amysoft Lycurgus.

 

Foto: CEV

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.