Draisma Dynamo zet ook Zaanstad eenvoudig opzij

Draisma Dynamo blijft winnen in de eredivisie. Zonder te excelleren zette de lijstaanvoerder zaterdagavond ook VV Zaanstad eenvoudig aan de kant in de Draisma Dynamo Arena. Alleen gedurende enkele fases in de tweede set maakte de thuisploeg het zichzelf onnodig moeilijk. De opponent uit Noord-Holland kwam evenwel geen moment ook maar in de verste verte in de buurt van setwinst. Setstanden: 25-12, 25-19, 25-15.
  
Wie er binnen de lijnen staat aan Dynamo-kant lijkt momenteel weinig uit te maken. Aan de superioriteit van de koploper valt in deze fase van het seizoen niet te tornen. In tegenstelling tot bij de strafexercitie tegen Orion van drie dagen eerder, toen hij nauwelijks de noodzaak zag om te wisselen, liet coach Strikwerda ditmaal bijna al het beschikbare spelersmaterieel opdraven. Aangezien de technische staf het ditmaal met één libero af kon (Mats Kruiswijk) hoefde alleen Jeffrey Klok zijn trainingsjack niet uit te trekken. Daarnaast werd ook de licht geblesseerde Seain Cook (schouder) uit voorzorg langs de kant gehouden. In het derde speldeel kreeg bij de stand 20-11 zelfs Mike van Cooten uit Dynamo 2 de gelegenheid zich te onderscheiden.
  
Op de overwinning viel weinig af te dingen. De drie sets duurden bij elkaar opgeteld minder dan een uur. Desondanks plaatste Jeroen Rauwerdink na afloop een kleine kanttekening. “Met name in de tweede set maakten we te veel eigen fouten. Het is nog niet constant genoeg. Je moet altijd kritisch blijven en voor jezelf een standaard zetten. Maar ik wil nou ook weer niet al te kritisch zijn. Dat is nergens voor nodig. We halen wel twaalf punten in anderhalve week tijd. Dat is gewoon goed, hartstikke positief.” 
  
Ook Redbad Strikwerda was niet ontevreden. “Onze missie was om in negen dagen twaalf punten te halen. Aan die missie hebben we aardig voldaan, dacht ik zo.”

Woensdagavond wacht Draisma Dynamo al weer de volgende klus. In de heenwedstrijd van de zestiende finales voor de CEV Cup komt de Engelse landskampioen IBB Polonia London op bezoek in Apeldoorn. “Ik heb eerlijk nog geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb nog geen beelden van ze gezien. Het enige wat ik van Polonia weet is dat ze in de vorige ronde verloren hebben van Zagreb en dat het geen team is uit een sterke competitie”, aldus Rauwerdink.  

Tekst: Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.