Draisma Dynamo ontmoet oude bekende IBB Polonia

CEV Volleybal Cup

Nationaal bekerhouder Draisma Dynamo neemt het in de zestiende finales van de CEV Cup op tegen een oude bekende: IBB Polonia London. De thuiswedstrijd in de Draisma Dynamo Arena in Apeldoorn vindt plaats op woensdag 11 december om 20.00 uur.

Wil jij de mannen van Draisma Dynamo aanmoedigen? Koop je tickets hier

CEV Volleybal CUP

IBB Polonia LONDON

IBB Polonia, de regerend landskampioen van Engeland, strandde in de 1ste ronde van de Champions League op Mladost Zagreb. Na 3-0 verlies in de eerste ontmoeting slaagden de Londenaren er in eigen huis niet in de in Kroatië opgelopen schade ongedaan te maken. Nadat ook de thuiswedstrijd 3-0 verloren ging mag het Engels-Poolse gezelschap niet verder dansen op het kampioenenbal.

Herhaling van 2016-2017?

Draisma Dynamo stuitte in het seizoen 2016-2017 in de achtste finales van de Challenge Cup al eerder op IBB Polonia. Door een 3-1 overwinning in het eigen Omnisport legden de Apeldoorners destijds thuis de basis voor het bereiken van de kwartfinale. In het nationale sportcentrum van Crystal Palace pakte Draisma Dynamo de benodigde twee sets om plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen.

Van de huidige Draisma Dynamo-selectie waren Nico Manenschijn, Wessel Blom, Renzo Verschuren en Mats Kruiswijk op 1 februari 2017 in de Zuid-Londense heksenketel al van de partij. Ook voor Seain Cook heeft het tweeluik met IBB Polonia een bijzonder tintje. Draisma Dynamo’s Schotse passer-loper veroverde afgelopen seizoen in het shirt van de komende Europacupstander de Engelse landstitel.

Acht dagen na de thuiswedstrijd van woensdag 11 december reizen de manschappen af naar de Engelse hoofdstad voor de return in het Crystal Palace National Sports Centre. De winnaar van de tweestrijd plaatst zich voor de achtste finales.

Wil jij de mannen van Draisma Dynamo aanmoedigen? Koop je tickets hier

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.