Draisma Dynamo zet eerste stap op weg naar Lissabon

image0.jpeg
Het is niet zo dat de vliegtickets naar Portugal al geboekt kunnen worden. Door de eenvoudige 3-0 zege in de thuiswedstrijd tegen VC Strumica Nikob lijkt Draisma Dynamo al wel een heel eind op weg naar de tweede kwalificatieronde voor de Champions League. Daarin zal Benfica de tegenstander zijn.

Afgaande op de voorstelling van dinsdagavond moet de Nederlandse landskampioen volgende week tijdens de return in Noord-Macedonië in staat worden geacht de laatste stap naar Lissabon te zetten. Redbad Strikwerda’s in opbouw zijnde team had in de Draisma Dynamo Arena geen kind aan Strumica. De gasten uit de voormalige Joegoslavische deelrepubliek konden dan misschien als excuses aanvoeren dat zij hun drie Russische selectiespelers vanwege visumperikelen niet mee naar Apeldoorn mochten nemen. De vraag of zij op volle oorlogssterkte beter voor de dag waren gekomen zal voor altijd onbeantwoord blijven.

image2.jpeg

Om te spreken van een verplicht tussendoortje, klinkt misschien wat oneerbiedig. Tussen leerzame oefenduels in Giessen en Gent door nam Draisma Dynamo de horde Strumica wel met speels gemak. Door de Noord-Macedoniërs met 25-20, 25-13 en 25-16 opzij te zetten verschaft het zich een prima uitgangspositie voor het tweede duel op dinsdag 27 september in Skopje.

Ondanks dat hij nog volop aan te merken had op het vertoonde spel van zijn ploeg, mag het volgens Redbad Strikwerda volgende week in Noord-Macedonië niet meer misgaan. “Er was bij ons sprake van veel foutservices. Er zit nog onvoldoende ritme in. En nee, dat is niet logisch. Dat moet gewoon beter. En dan moet heel snel beter. Wij willen naar de poulefase van de Champions League”, sprak Draisma Dynamo’s coach duidelijke taal.
image3.jpeg

Terwijl zijn spelers zo vroeg in het seizoen nog volop bezig zijn met het kweken van automatismen, is bij Strikwerda zelf de vereiste scherpte al aanwezig. Zo gaf hij te kennen zich te hebben gestoord aan het feit dat hij op de officiële kanalen van de Nevobo geen enkele verwijzing naar het CL-kwalificatieduel in Apeldoorn had aangetroffen. “Ze hebben het allemaal over het WK voor vrouwen, maar hier is vanavond wel de belangrijkste wedstrijd voor de heren van deze week gespeeld. Je kan je nota bene plaatsen voor de Champions League!”


image1.jpeg
Volgens Strikwerda heeft het totale Nederlandse volleybal er belang bij dat er een Nederlands team doordringt tot de groepsfase van de Koningsklasse. “Mijn spelers hebben niks aan de Nederlandse competitie. Als je spelers wilt opleiden voor het nationale team, dan moet je wedstrijden spelen die in de buurt komen van wedstrijden van het Nederlands team. Het Nederlands herenvolleybalteam wordt de komende jaren gevoed door jongens die hier vanavond stonden.”

Fotografie: Wout van Zoeren 
Tekst: Rob Kruitbosch 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.