Drie kwalificatierondes scheiden Draisma Dynamo van groepsfase Champions League

image0.jpeg

Voor het derde jaar in successie gaat Draisma Dynamo een poging ondernemen om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Wil de kampioen van Nederland zich plaatsen voor de eindronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi en de kans krijgen om zich meten met de continentale volleybalelite, dan zal Draisma Dynamo drie kwalificatieronden met succes moeten doorstaan. De jacht op het felbegeerde CL-ticket begint vanavond met de thuiswedstrijd tegen het Noord-Macedonische OK Strumica Nikob.
In coronajaar 2020 kwam er tijdens een kwalificatiedriekamp in Polen een voortijdig einde aan Draisma Dynamo’s Champions League-aspiraties. Na een overtuigende 3-0 overwinning op het Wit-Russische Stroitel Minsk was de equipe van trainer/coach Redbad Strikwerda in Jastrzębie-Zdrój niet opgewassen tegen gastheer Jastrzębski Węgiel (0-3). Vorig jaar riepen de Finnen van Ford Levoranta Sastamala de Nederlandse kampioen al meteen in de eerste kwalificatieronde een halt toe. Zowel in de Draisma Dynamo Arena (2-3) als in Finland (1-3) moesten de Apeldoorners buigen voor de sterkste ploeg van de Finse Mestaruusliiga.
Of driemaal scheepsrecht wordt en Redbad Strikwerda en zijn manschappen in 2022 wél slagen in wat de voorgaande twee jaar niét lukte, zal al spoedig duidelijk zijn. 
Bij de loting voor de eerste voorrondes voor de Champions League koppelde de Turkse volleybalster Melis Gürkaynak Draisma Dynamo eind juni aan het Noord-Macedonische OK Strumica Nikob. Vanavond vindt om 19.30 uur de heenwedstrijd plaats in de Draisma Dynamo Arena. Over een week volgt de return in Noord-Macedonië. 
Wanneer Apeldoorns volleybaltrots erin slaagt deze eerste horde te nemen, krijgt de Europese reis een vervolg in Portugal. In de tweede kwalificatieronde stuit Draisma Dynamo in dat geval op Benfica. Op 4 mei staat dan eerst de thuiswedstrijd in de Draisma Dynamo Arena geprogrammeerd; op 11, 12 of 13 oktober wacht de tweede confrontatie in Lissabon.
Ontdoet de winnaar van de Top Teams Cup van 2003 zich eveneens van As Aguias (de arenden), dan heet de tegenstander in de derde en laatste kwalificatieronde Budva uit Montenegro, SK Zadruga AICH/DOB uit Oostenrijk óf het Finse Sastamala. Juist ja, dezelfde ploeg die Draisma Dynamo in 2021 dwarsboomde.
Voor het geval Draisma Dynamo er onverhoopt niet in slaagt de kwalificatiefase te overleven, dan betekent dat niet meteen het einde van het Europacupseizoen. Nee, dan bekert het verder in de CEV Cup. Mocht Strumica in de eerste CL-kwalificatieronde te sterk blijken, dan stroomt de Nederlandse kampioen in de 1/32 finales van de CEV Cup in tegen Mursa Osijek uit Kroatië. Overleeft het elitekorps van Strikwerda de tweede kwalificatieronde niet, dan kan het zich opmaken voor een dubbele confrontatie met het Poolse PGE Skra Belchatow. Deze wedstrijden staan ingepland voor de tweede helft van oktober.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.