Draisma Dynamo trakteert Lycurgus op gevoelig pak slaag

Arjan Taaij vierde zijn 36e verjaardag. Voor de SAMEN Lycurgus-coach werd het een verjaardagsfeest om niet gauw te vergeten. De felicitaties vooraf waren welgemeend, maar cadeautjes deelde Draisma Dynamovrijdagavond in Omnisport niet uit. De bekerhouder trakteerde de Groningers op een pak slaag zoals ze de afgelopen seizoenen zelden kregen.


  
De onttroonde landskampioen kwam vrijdag naar Apeldoorn met de volle buit uit vier gespeelde wedstrijden. Tegen achtereenvolgens VoCASA, Taurus, Zaanstad en RECO ZVH stonden de Groningers geen enkele set af. Deze maagdelijke reeks ging in de Draisma Dynamo Arena op niet mis te verstane wijze ten einde. Hoewel de bezoekers de eerste set met 23-25 met het kleinst mogelijke verschil in hun voordeel beslisten, kregen ze aansluitend alle hoeken van de Draisma Dynamo Arena te zien. Met de cijfers 25-18, 25-14 en 25-18 konden de bezoekers op tijd weer naar huis om er samen nog een gezellige avond van te maken.
  
Maikel van Zeist, het afgelopen seizoen bij één van de onderlinge confrontaties met Lycurgus door RTV Noord beticht van onsportief gedrag, genoot aansluitend met volle teugen van hoe Draisma Dynamo de noordelijke rivaal opzij had gezet. Niet eerder zullen de Groningers Van Zeist en zijn ploegmaats vervelender hebben gevonden dan op deze gedenkwaardige eerste november… 
  
“We hebben heel clean gespeeld. De pass lag goed, aanvallend liep het ook heel lekker. Wel vind ik dat we de hele wedstrijd door te veel servicefouten maakten. Een bal moet bij opslagen in elk geval óver het net. Het verlies van die eerste set vond ik onnodig. Maar we zijn rustig gebleven en bleven goed met elkaar communiceren. Na de overwinningen tegen SSS en het Talentteam hebben we nu laten zien dat we ons ook kunnen meten met een ploeg als Lycurgus. We zijn op de goede weg”, blikte de 25-jarige middenblokkeerder, die goed was voor acht aanvals- en twee blokpunten, met een voldaan gevoel terug op de geslaagde test.
  
Redbad Strikwerda beloonde zichzelf kort na afloop met een handvol snoepjes die waren overgebleven uit het bakje dat elk duel op de tafel van de scoretellers staat. De winnende Draisma Dynamo-coach hield een paars winegummetje tussen duim en wijsvinger. “Kijk, als je erin knijpt, wordt hij helemaal wit. Leuk, hè.” De vergelijking dat zijn ploeg de Groningse rivaal er op soortgelijke wijze had tussengenomen, wuifde Strikwerda lachend weg. “Dit is een momentopname. Als je beter bent dan anderen, moet je dat laten zien. Vanavond waren wij beter.”

  
Euforie krijgt niet zo gauw vat op Draisma Dynamo’s technische baas. Strikwerda laat zich niet verblinden door een resultaat. Hij kijkt liever naar wat er niét goed ging en op welke vlakken het spel van zijn team voor verbeterpunten vatbaar blijft. “Ik ga niet juichen van een overwinning, zoals ik ook niet ga huilen bij een verliespartij. Of we hiermee verder kunnen is zo’n typische voetbaljournalistenvraag. Wij geven nog té veel weg. Daarover ben ik niet tevreden. Veel van de fouten die wij maken zijn overbodige fouten. Het is voor mij niet de vraag of dat eruit gaat, dat gáát eruit. Uiterlijk in april is het eruit.” 

Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.