Draisma Dynamo stoomt op richting kampioenspoule

Draisma Dynamo heeft de Eredivisietopper tegen Active Living Orion overtuigend gewonnen. In tegenstelling tot bij de onderlinge confrontatie in de halve finale van de Supercup liet de Strikwerda-brigade zaterdagmiddag in eigen arena geen onnodige steekjes vallen. De regerend landskampioen werd met 3-1 ruimschoots voor het ingaan van de avondklok terug naar Doetinchem gestuurd.

Jeroen Rauwerdink, Sjors Tijhuis, Nico Manenschijn, Freek de Weijer, Wessel Blom, Sjoerd Hoogendoorn en libero Jeffrey Klok schoten voortvarend uit de startblokken. Active Living Orion slaagde er in het eerste bedrijf geen moment in het Apeldoornse zevental in bedwang te houden: 25-19.

De tweede set viel vervolgens ten prooi aan de Doetinchemmers. Het gaatje dat ze halverwege sloegen, hield tot aan het einde toe stand. Het inbrengen van Joris Berkhout, Nathan Fullerton en Frits van Gestel veranderde daar aan Draisma Dynamo-zijde niets meer aan. Met 20-25 trokken de bezoekers de score gelijk.

Draisma Dynamo herpakte zich in de derde set. Al moest het daartoe wel alle zeilen bijzetten. Een snel opgebouwde voorsprong van zes punten liep zienderogen terug tijdens een opslagbeurt van Diefenbach. Na een wissel op de liberopositie – Mats Kruiswijk verving Klok – kreeg de thuisploeg de zaakjes passend weer wat beter op orde. Met 25-22 nam Draisma Dynamo een 2-1 voorsprong in sets.

In de vierde set brak Draisma Dynamo het verweer van Active Living Orion definitief. Met 25-17 zette het de Achterhoekers achter in de hoek. Rauwerdink, met zijn zestiende punt in totaal, beslechtte het pleit door het vierde matchpoint te verzilveren.

Draisma Dynamo sloot zodoende ook haar vierde optreden na de hervatting van de eredivisie succesvol af en stoomt onverstoorbaar op richting kampioenspoule.

Tekst: Rob Kruitbosch 

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.