Draisma Dynamo Arena toneel van topper tegen Orion

Een wederom lege Draisma Dynamo Arena is zaterdag het toneel van de eredivisietopper Draisma Dynamo tegen Active Living Orion. Het aanvangstijdstip van het duel tegen de nog altijd regerend landskampioen is vervroegd naar 15.00 uur. De Doetinchemmers kunnen zodoende ruimschoots voor het ingaan van de avondklok weer thuis zijn.

Het gaat misschien wat ver om te veronderstellen dat Draisma Dynamo wat recht te zetten heeft tegen Active Living Orion. De nederlaag in de halve finale van de Supercup ligt desondanks nog vers in het geheugen. Redbad Strikwerda en zijn mannen willen zich ongetwijfeld revancheren voor de pijnlijke misstap die ze op 3 oktober jl. in Ede begingen. Vooralsnog blijft het voor Draisma Dynamo in de eerste plaats een kwestie van ook de vierde competitiewedstrijd in successie te willen winnen. In het huidige stadium van het seizoen hoeft nog niets. Pas wanneer de kampioenspoule van start gaat breekt de tijd van het moeten winnen aan.

Ook de titelhouder én titelkandidaat uit de Achterhoek zal de komende weken alles in het werk stellen het niveau te halen dat vereist is om vanaf maart een rol van betekenis te spelen in de ontknoping van dit coronaseizoen. Het met Jasper Diefenbach en spelverdeler Stijn Held versterkte ensemble van coach Joris Marcelis blijft onder alle omstandigheden een ploeg om rekening mee te houden wanneer aan het einde van de rit de prijzen verdeeld worden.

Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn supporters helaas nog niet welkom in de Draisma Dynamo Arena. Je hoeft desondanks niets te missen. Ook deze kraker is live te volgen via een livestream. Maak eenmalig (gratis) een account aan en kijk via https://www.volleybal.nl/competitie/wedstrijd/EH-JD/nationale-competitie?activetab=livestream

Tekst: Rob Kruitbosch

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.