Draisma Dynamo ontsnapt aan nederlaag bij Taurus

In de vijfde competitiewedstrijd incasseerde Draisma Dynamo het eerste verliespunt van het huidige coronaseizoen. Uit bij Taurus leverde de Apeldoornse eredivisiekoploper zaterdagmiddag twee sets in en ontsnapte het in de beslissende vijfde set zelfs aan een nederlaag.

Rond de klok van elf uur konden oplettende bewoners van bejaardenhuis Mandala Redbad Strikwerda zaterdagochtend nog op zijn hardloopschoenen richting Koning Willem III-kazerne zien snellen. Met het al uitgedachte strijdplan voor de uitbeurt in Houten in zijn achterhoofd spande de trainer van Draisma Dynamo zich in de aanloop naar de volgende stap die zijn ploeg richting kampioenspoule moest zetten eerst zelf nog even ontspannen in.

Zo soepel als hun 56-jarige coach zich over straat bewoog, zo moeizaam verging zijn pupillen enkele uren later tijdens de confrontatie met het vooraf het als vierde in de eredivisie gerangschikte Taurus (4 punten uit 3 wedstrijden). In sporthal De Kruisboog stond de boog bij de spelers van de Apeldoornse koploper duidelijk onvoldoende gespannen.

De Draisma Dynamo-blokkering kreeg in de eerste set nauwelijks grip op de aanvallen van de brutaal opererende thuisploeg. Het was jammer voor de Taurus-gezinde kijkers dat zij niet live getuige konden zijn van hoe de bekerwinnaar van 2018 zichzelf met 21-15 beloonde. Niet alleen Draisma Dynamo liet het immers afweten. Ook de officiƫle Nevobo-livestream kampte met technische problemen. Door dit mankement bleef het thuisfront van beelden verstoken.

Pas nadat Strikwerda zich aan het begin van de tweede set boos maakte en een gele kaart incasseerde, leek aan Apeldoornse kant de noodzakelijke scherpte terug te keren. De 16-25 setwinst betekende nochtans geen ommekeer. Na scores van 25-23 en 21-25 kon Draisma Dynamo een uiterst moeizame bevalling pas in de beslissende vijfde set tot een goed einde brengen. Het moest zelfs eerst nog een matchpoint wegwerken alvorens het met 14-16 met de schrik vrij kwam.

Ondanks het puntverlies in Houten handhaaft Draisma Dynamo wel haar koppositie in de eredivisie.

Tekst: Rob Kruitbosch

Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.