Draisma Dynamo pakt tegen Taurus de winnende draad weer op


Na de zeperd tegen Orion en de uitgestelde uitwedstrijd bij VoCASA heeft Draisma Dynamo de draad op de best denkbare wijze weer opgepakt. In de Draisma Dynamo Arena werd Taurus zaterdagavond eenvoudig met 3-0 over de knie gelegd.

In de eerste twee sets hadden de gasten uit Houten weinig in te brengen. Met twee keer 25-13 behield Draisma Dynamo duidelijk de overhand. Alleen de derde set kende met 25-23 een close finish. Met namen Martijn Brilhuis (13 punten), Nico Manenschijn en Ricardo Hofman (beide 11 keer trefzeker) konden door de Taurus-defensie moeilijk aan banden worden gelegd. Manenschijn (7 uit 7 pogingen) en ook Robin Boekhoudt (6 uit 6) behaalden aanvallend zelfs een 100 procent score.

De noodzakelijke overwinning, waarmee Draisma Dynamo de greep op de tweede plek verstevigt, betekent de opmaat voor een aantal drukke weken. Woensdag aanstaande volgt al de eerstvolgende competitiewedstrijd. In Ede wacht dan de krachtmeting met het Talentteam. Drie dagen later komt RECO ZVH op bezoek in Apeldoorn.

In de week erop krijgt Draisma Dynamo de kans om zich plaatsen voor de halve finale in het bekertoernooi. Het moet dan op donderdag 24 februari in Limburg wel eerst afrekenen met Numidia Topvolleybal. Het tweede team van SV Dynamo bindt op diezelfde avond in Omnisport de strijd aan met titelverdediger Amysoft Lycurgus. Bij dubbel Apeldoorns succes zou het zowaar tot het onwaarschijnlijke scenario kunnen komen van een halve finale tussen Dynamo – Dynamo.
Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.