Draisma Dynamo niet opgewassen tegen koploper Orion


Draisma Dynamo heeft zondagmiddag duidelijk zijn meerdere moeten erkennen in Active Living Orion. In de goed gevulde Draisma Dynamo Arena stelden de Doetinchemmers treffend onder bewijs dat zij momenteel niet voor niets de eredivisieranglijst aanvoeren.

Enkel de eerste set kende een gelijkopgaand verloop. Bij de voorsprong 24-23 liet Draisma Dynamo de kans liggen op setwinst. De actuele eredivisiekoploper verzilverde daarentegen wel direct z’n eerste setpunt. Daarmee was de toon voor het restant van de wedstrijd gezet. In het tweede en derde bedrijf moest de thuisploeg genoegen nemen met een figurantenrol. Zoals het dit seizoen nog geen enkele eredivisieploeg lukte, slaagde ook de regerend landskampioen er niet in om de tandem White-Diefenbach buiten gevecht te stellen. Een kansloze 0-3 nederlaag was het even logische als pijnlijke gevolg. Setstanden: 24-26, 17-25, 20-25.

Door het verlies ziet Draisma Dynamo de achterstand op de nog altijd ongeslagen Achterhoekers oplopen tot maar liefst tien punten. De reguliere competitie af te sluiten als tweede lijkt daarom momenteel het hoogst haalbare. De prijzen worden echter pas verdeeld aan het einde van het seizoen.


Voor Redbad Strikwerda en zijn spelers is er de komende weken en maanden hoe dan ook heel wat werk aan de winkel om tot aan de play-offs de kloof met Orion te dichten en de landstitel van 2021 met succes te verdedigen.


Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.