Draisma Dynamo ontsnapt aan setverlies bij VoCASA

Draisma Dynamo bleef zaterdagavond voor de dertiende achtereenvolgende keer ongeslagen in de eredivisie. De uitwedstrijd bij VoCASA leverde zoals een koploper aan zijn stand verplicht is een overwinning op. Al moest de kersverse bekerfinalist in de derde set wel alles uit de kast halen om setverlies te voorkomen.


Met de thuiswedstrijd op 16 november nog vers in het geheugen had Draisma Dynamo moeten weten waartoe VoCASA in staat kan zijn. Uitgerekend de als achtste geklasseerde Nijmegenaren snoepten de Strikwerda-brigade als tot dusverre laatste tegenstander in competitieverband een set af. Sinds die 3-1 zege in Apeldoorn viel er al zeven eredivisieconfrontaties op rij voor geen enkele tegenstander meer iets te halen.

Ook in Nijmegen leek er twee sets lang geen vuiltje aan de lucht voor de ongenaakbare formatie van Strikwerda. Het zevental Berkhout, Tijhuis, Manenschijn, Van Zeist, Langevoort, Cook en Klok stevende met 18-25 en 13-25 schijnbaar probleemloos af op competitiezege nummer dertien. In het derde bedrijf, waarin Jeroen Rauwerdink Seain Cook afloste, begonnen de bezoekers een beetje met wat in Strikwerdiaans jargon bekend staat als ‘koekebakken’. Het vrijuit opererende VoCASA-ensemble rook haar kansen, kwam met zelfs 22-18 en 23-22 voor. Met Wessel Blom als vervanger voor Bram Langevoort binnen de lijnen wist Draisma Dynamo het naderende onheil in extremis alsnog af te wenden: 24-26.


“Het was puur werkvolleybal”, hijgde Joris Berkhout na afloop nog wat na. “Redbad had vantevoren al aangegeven dat dit een moetje was. De flow zat er vanavond niet in bij ons. Om je voor een wedstrijd tegen VoCASA op te laden is toch moeilijker dan voor wedstrijden tegen Lycurgus of Orion. Het moet vooral uit jezelf komen. Vooral in die derde set deden we het niet goed.”

De stand-in van aanvoerder Freek de Weijer blonk bij zijn nabeschouwing uit in zelfkritiek. “Ik ben blij met het resultaat, maar niet tevreden over mijn eigen spel. Ik speelde continu de makkelijkste bal en niet met heel veel agressie. Renzo Verschuren nam me tijdens die laatste time-out apart en zei me dat ik agressief moest blijven. Hij zette op die manier de spiegel voor m’n neus. We stonden met de rug tegen de muur, maar vanaf dat moment ging het gas wel open. Goed dat we die set toch winnend afsloten en weer een belangrijk leermoment voor mezelf”, luidde de reactie van Draisma Dynamo’s 20-jarige spelverdeler.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.