Draisma Dynamo plaatst zich voor bekerfinale

En dát is drie!

Na de clean sheets in Sliedrecht en bij Lycurgus moest woensdagavond ook Active Living Orion eraan geloven. Met de 1-3 overwinning in de Topsporthal Achterhoek zette Draisma Dynamo de kroon op een heuse topweek. Missie volbracht. Bekerfinale bereikt. “Beter kan het niet. In één week pakken we de nummers vier, twee én drie!”, bejubelde Draisma Dynamo-captain Freek de Weijer uitbundig de plaatsing voor de tweede eindstrijd in successie.

{CAPTION}

Eenvoudig ging het allerminst om de regerend landskampioen opzij te zetten, maar in de derde aanloop wist de cuphouder de tot dusverre onneembare veste in Doetinchem eindelijk in te nemen. Twee keer behield Active Living Orion in het huidige seizoen in eigen hal al de overhand, ditmaal moesten de zich hardnekkig verwerende Achterhoekers hun meerdere erkennen in ’s lands sterkste mannenvolleybalteam van dit moment.

De bekerfinale, die op zondag 16 februari wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch, wordt een herhaling van de finale van 2019. Titelverdediger Draisma Dynamo stuit andermaal op SAMEN.Lycurgus. De Groningers ontdeden zich in de andere halve finale met speels gemak van RECO ZVH.

Active Living Orion kon de woorden op het spandoek’t Geet weer spoken woensdag niet in daden omzetten. Na 24-26 en 20-25 in de eerste twee sets lukte het de thuisploeg enkel in het derde bedrijf om de bezoekers te bedwingen (25-22). Daarna bleek het Doetinchemse kruit verschoten. Met de ingevallen Seain Cook in een hoofdrol donderde Draisma Dynamo volgens oud Achterhoeks gebruik ‘deur’ naar de finale. In set vier was het erop en erover: 15-25. {CAPTION}

“In de eerste twee sets stonden we onder druk, maar kwamen we daar goed onderuit. Die derde set verloren we. We zakten wat weg en lieten een paar steekjes vallen, al hadden we het in die set al af kunnen maken. Maar ja, Orion kan natuurlijk best aardig volleyballen. Als je dan vervolgens ziet hoe we het in die vierde set rechtzetten. Écht heerlijk. We weten waartoe we in staat zijn. Vanavond hebben we dat laten zien. We zijn duidelijk stabieler geworden en hebben nu niet meer zo’n heel diepe ondergrens”, was aanvoerder De Weijer met recht trots op hoe Draisma Dynamo de pittige januari-trilogie op indrukwekkende wijze voltooide.

Zelfs de altijd kritische Redbad Strikwerda was zeer te spreken over de prima resultaten tegen de overige Top 4-teams. “Voor deze week hadden we twee zware wedstrijden in de beker voor ons en een wedstrijd om de koppositie in de eredivisie. Alleen maar zware wedstrijden dus, die we alle drie hebben gewonnen. Die overwinning van vandaag brengt ons bovendien nog ergens ook. Dat we nu in de finale staan, is natuurlijk hartstikke mooi.”

Op het vertoonde spel in Doetinchem viel volgens Draisma Dynamo’s coach nog wel het nodige aan te merken. “In de eerste set verprutsten we onder de tien al drie rallypunten. We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Het was een pittig potje tot halverwege de vierde set. Met name Seain Cook had aan het einde een enorme inbreng. Die speelde fantastisch. Hij was echt een meerwaarde toen hij erin kwam. Dat maakt ons als team dan weer sterk.”

Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.