Draisma Dynamo met twee teams bij laatste acht in beker


Draisma Dynamo heeft zich woensdagavondeenvoudig geplaatst voor de kwartfinale in het bekertoernooi. Na een vrij weekend had de Strikwerda-equipe weinig te duchten van Simplex SSS. Door de 3-0 overwinning op de Barnevelders werkte de landskampioen een geslaagde generale af voor de eredivisiekraker van aanstaande zondag tegen koploper Active Living Orion.
 
Het eerste winstpunt was al behaald voordat de eerste bal geslagen was. In navolging op de daags voordien afgekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen mocht er voor het eerst sinds eind november weer publiek aanwezig zijn in de Draisma Dynamo Arena. De aanwezige toeschouwers zagen hoe de thuisploeg de bezoekers uit Barneveld met de setstanden 25-20, 25-18 en 25-14 opzij zette.
 
In de kwartfinale gaat de verliezend bekerfinalist van 2021 op bezoek bij de winnaar van de confrontatie tussen Topdivisionist Sliedrecht Sport 2 en Numidia Topvolleybal Limburg. 
 
Dynamo 2
Behalve de hoofdmacht verzekerde Dynamo’s tweede herenteam zich eveneens van een plekje bij de laatste acht. De koploper van de Topdivisie A boog in Nijmegen achterstanden van 2-0 in sets en 13-9 in het vijfde bedrijf om in een 2-3 zege. De ploeg van coach Justin Sombroek mag zich nu opmaken voor de ontvangst van misschien wel Amysoft Lycurgus. Tegenstander in de kwartfinale wordt namelijk de winnaar van het onderonsje tussen MKB Accountants/VCV en de cuphouder uit Groningen.
 
De kwartfinales staan gepland op 22, 23 of 24 februari
 
Nieuwe speeldatum
Voor de onlangs uitgestelde uitwedstrijd van Draisma Dynamo’s vlaggenschip bij Amysoft Lycurgus is inmiddels een nieuwe speeldatum gevonden. Onvoorziene omstandigheden daargelaten staat de topper in Groningen nu geprogrammeerd op zondag 6 maart. Als afsluitende wedstrijd van de reguliere competitie.


Fotografie: Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.