Draisma Dynamo neemt lastige horde in Doetinchem


 Een ijzersterk Draisma Dynamo zette woensdag een grote stap naar de play-off finale. Het legde Active Living Orion in de eigen Topsporthal Achterhoek onbarmhartig met 3-0 over de knie. Door deze zege slaat het Strikwerda-team al na de tweede speeldag in de Kampioenspoule een flinke kloof met de overige drie ploegen in de poule.
 
Draisma Dynamo kwam sterk uit de startblokken in Doetinchem. Jeroen Rauwerdink, Nico Manenschijn, Freek de Weijer, Maikel van Zeist, Wessel Blom, Sjoerd Hoogendoorn en Jeffrey Klok vielen al in de eerste set op weinig fouten te betrappen. De thuisploeg vond geen passend antwoord op de Apeldoornse servedruk. Met 17-25 deelde Draisma Dynamo meteen het eerste tikje van de avond uit.
 
In de tweede set hield de nog altijd regerende landskampioen de gasten uit Apeldoorn beter in bedwang. Active Living Orion kende voortdurend een voorsprong. Pas in de ultieme slotfase, bij de stand 23-23, kwam Draisma Dynamo langszij. Met de voor Maikel van Zeist ingekomen Frits van Gestel op de serveerderspositie werden de beslissende twee punten gescoord.
 
Draisma Dynamo vertoonde ook in het derde bedrijf weinig sporen van zwakte en bracht de klus met 23-25 gedecideerd tot een goed einde.
 
Door het verrassende verlies van Amysoft Lycurgus bij Sliedrecht Sport bedraagt Draisma Dynamo‚Äôs voorsprong op Amysoft Lycurgus 5 punten, op Sliedrecht Sport 6 punten en Active Living Orion 7 punten. 
 
In de thuiswedstrijd tegen Amysoft Lycurgus kan Draisma Dynamo zaterdag de volgende stap zetten naar de play-off finale. Ook Studio Sport zal in de Draisma Dynamo Arena aanwezig zijn om opnames te maken.


Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren


Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.