Team geeft jarige coach Strikwerda best denkbare cadeau

De spelers van Draisma Dynamo hebben Redbad Strikwerda het best denkbare cadeau gegeven voor zijn 57e verjaardag. Bij de start van de kampioenspoule trakteerden zij hun jarige coach op een overwinning. De verjaardagsvisite uit Sliedrecht werdzaterdagmiddag op een 3-0 nederlaag getrakteerd. 
 
Aan het als vierde geëindigde Sliedrecht Sport deelde de nummer één van de reguliere competitie in de Draisma Dynamo Arena geen cadeautjes uit. Al kwam het startende zevental Jeroen Rauwerdink, Nico Manenschijn, Sjoerd Hoogendoorn, Maikel van Zeist, Wessel Blom, Freek de Weijer en libero Jeffrey Klok wel wat moeizaam op gang. Door eigen onnauwkeurigheden gaven ze Sliedrecht Sport tot 20-20 de illusie dat er wat te halen viel. Een tandje erbij in het slotdeel leverde Draisma Dynamo met 25-22 toch de setwinst op.


Aansluitend draaide het op alle fronten naar behoren bij de thuisploeg. Vanaf het tweede speldeel was het een kwestie van erop en erover. Met 25-13 maakte Draisma Dynamo in de tweede set korte metten met de bezoekers. In de derde set, met Sjors Tijhuis en Mats Kruiswijk nieuw in de ploeg, trok het die lijn gestaag door. Bij veertien punten was de koek op voor Sliedrecht Sport. Als afsluiting van een lange rally verzilverde Fullerton meteen het eerste matchpoint.  
 
Hoogendoorn (13 punten), Rauwerdink (9) en Van Zeist (8) scoorden de meeste kersen op de verjaardagstaart voor hun coach.
 
Uit bij Active Living Orion kan Draisma Dynamo woensdagavond een volgende stap richting play-off finale zetten. De Doetinchemse landskampioen van 2019 startte de serie duels in de kampioenspoule – na een 0-2 voorsprong in sets – met een 3-2 nederlaag bij Amysoft Lycurgus.


Tekst: Rob Kruitbosch 
Fotografie: Wout van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.