Draisma Dynamo doet wat het moet doen tegen RECO ZVH

image0.jpeg
Draisma Dynamo deed zondag tegen RECO ZVH wat het moest doen. In de eerste competitiewedstrijd van 2023 versloeg het de nummer voorlaatst uit Zevenhuizen in drie sets.
Qua resultaat verliep het derhalve naar behoren. De drie punten bleven immers in Apeldoorn. Makkelijk maakte de thuisploeg het zichzelf allerminst. Na een probleemloze 25-19 in de eerste set werden de tweede en derde set slechts met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 28-26, 33-31. Qua spel kan en moet het de komende weken en maanden beduidend beter. Maar dat weten de spelers zelf als geen ander.
image1.jpeg
Naast de eerste basisplaats voor Stijn de Ruijter, met elf punten na Ramon Martinez (14) de meest scorende speler aan Apeldoornse kant, was het eveneens verheugend dat Sjors Tijhuis en Jelle Bosma in de Draisma Dynamo Arena tegen RECO ZVH na problemen van fysieke aard weer het nodige spelritme konden opdoen.
Na veertien gespeelde wedstrijden staat Draisma Dynamo met een puntentotaal van 33 vierde op de eredivisieranglijst. De huidige stand geeft wel een enigszins vertekend beeld. De nummers een en twee, SSS (37 punten) en Limax (34 punten), hebben een wedstrijd meer afgewerkt dan Draisma Dynamo. Nummer drie Orion (34 punten) kwam zelfs al twee keer vaker in actie.
image2.jpeg
De landskampioen blijft zodoende alles in eigen hand houden om de reguliere competitie als eerste af te sluiten. Daartoe kan het donderdagavond in Sint-Odilienberg al een eerste stap zetten in de lastige uitwedstrijd bij Limax.
📸Wout van Zoeren 

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.