Draisma Dynamo in vijf sets onderuit in Limburg

image0.jpeg
Draisma Dynamo heeft verzuimd om te klimmen naar de tweede plaats op de actuele eredivisieranglijst. Het verloor woensdagavond de topper bij Numidia VC Limax in vijf sets. De landskampioen hield zodoende slechts één punt over aan de midweekse trip naar Sint-Odiliënberg.

Het had in Sporthal Roerparel ook maar zo 3-0 kunnen eindigen in het voordeel van Limax. Nadat Draisma Dynamo in de eerste twee sets niet thuis gaf (25-16, 25-20), kroop het in de derde set door het oog van de naald. De bezoekers uit Apeldoorn overleefden twee matchpoints en pakten met 25-27 alsnog zelf de setwinst. De vierde set ging met 19-25 eveneens naar Draisma Dynamo. Waarna de thuisploeg in de beslissende vijfde set met het kleinst mogelijke verschil uiteindelijk toch aan het langste eind trok: 17-15. De in totaal 27 punten die Martijn Brilhuis voor z’n rekening nam, konden daar niets aan veranderen.

In de resterende zeven competitieduels moet Draisma Dynamo vol aan bak om de achterstand op de concurrentie bij start van de kampioenspoule tot een minimum beperkt te houden. In de thuiswedstrijd tegen Taurus kan de ploeg van Redbad Strikwerda zich aanstaande zondag eigenlijk geen hernieuwd puntverlies veroorloven.

Een herkansing tegen Limax laat niet lang op zich wachten. Op woensdag 18 januari zijn de Limburgers te gast in de Draisma Dynamo Arena in de achtste finale voor de beker.

Ook Dynamo 2 bekert volgende week in eigen huis. De pupillen van Justin Sombroek en Robert Horstink ontvangen op donderdag 19 januari bekerhouder Samen Lycurgus.

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.