Draisma Dynamo bekert eenvoudig verder

Het was zaterdagavond niet bepaald spannend in de Draisma Dynamo Arena. Oorzaak: het klasseverschil tussen thuisploeg Draisma Dynamo en bezoekers Advisie/SSS was gewoon veel te groot. Geen moment konden de Barnevelders aanspraak maken op iets dat ook maar op setwinst leek. Voor trainer/coach Redbad Strikwerda was het wel prettig dat zijn spelers niet heel diep hoefden te gaan. Afgelopen woensdag speelde de 9-voudig bekerwinnaar in Portugal nog een wedstrijd in Europees verband en keerde donderdagavond pas laat terug in Apeldoorn. Enigszins een onderbreking van het vaste ritme. Maar Strikwerda, die startte met dezelfde basisopstelling als afgelopen woensdag, kon uiteindelijk nagenoeg al zijn spelers speeltijd geven. Alleen de geblesseerde Renzo Verschuren en Bram Langevoort werden niet ingezet.
In de 1e set liepen de Apeldoorners snel uit naar een flinke voorsprong welke niet meer uit handen werd gegeven: 25-15. In set 2 ging het eigenlijk nog veel sneller. Het meest opvallende in die set was de kaartenlast aan Barneveldse zijde. In eerste instantie protesteerde coach Ivo Martinovic te heftig hetgeen hem op ‘geel’ kwam te staan. Toen hij even later weer te fanatiek protesteerde werd hij opnieuw bestraft, echter was de kleur nu ‘rood’. Die straf leverde Draisma Dynamo een goedkoop punt op. De Bosnische Kroaat applaudisseerde echter bijzonder demonstratief en provocerend richting de scheidsrechter hetgeen hem opnieuw een straf opleverde. De arbiter toonde ‘geel’ in combinatie met ‘rood’, dus Martinovicmocht de strafbank bezoeken. Leuk voor het zaalteam van Dynamo dat al jaren voor elke wedstrijd keurig netjes de strafstoelen om deze vervolgens na de wedstrijd weer ongebruikt op te ruimen. Deze keer stonden ze er dus niet voor niets. Niet dat Martinovic veel op zijn nieuwe plekje zat, hij beweerde dat hij een rugblessure had en daarom moest staan. Opvallend, want in zowel de eerste als de laatste set zat hij gewoon op zijn stoel langs het veld. En dat terwijl hij gewoon langs het veld mocht staan. De spelers van Martinovic gingen overigens niet beter spelen na het acteerwerk van hun coach. De set werd kansloos met 25-14 verloren.
De 3e set liep volgens hetzelfde scenario als de sets ervoor. Door het vele wisselen ging het niveau van de wedstrijd er niet op vooruit. Het was niet verrassend dat de bezoekers opnieuw maar 14 punten wisten te maken (veelal door fouten van de opponent) terwijl de thuisploeg er 25 maakte.
In het eerste weekeinde van 2019 staat de volgende ronde van het nationale bekertoernooi op de planning. Draisma Dynamo moet het daarin opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Topdivisionist Maatwerkers/VCN en eredivisionist VoCASA. Winnen de Nijmegenaren het uitduel, dan komen zij op zaterdag 5 januari naar Apeldoorn. Wint VCN de wedstrijd, dan reist Draisma Dynamo begin januari af naar Capelle aan de IJssel.