De teller bij Draisma Dynamo Dames 1 staat nu al op tien

image0.jpeg

Begin vorige week werd naar buiten gebracht dat ze bij het Eredivisie damesteam in Apeldoorn kiezen voor het behouden van een groot deel van de huidige (en talentvolle) selectie. Voor het completeren van nieuwe selectie kiest de technische staf om het beschreven beleid ook uit te voeren: Doorstromen van talenten uit de eigen club, mits het niveau het toelaat. Immers semiprofessionele topsport vraagt ook om het leveren van prestaties en dus is de blik ook op meer ervaren speelsters van andere clubs gericht. Fleur Kleine Schaars (22 jaar) gaat weer op het midden de concurrentie aan en tekent voor haar derde seizoen in ‘loondienstDe Apeldoornse Anna Zijl (21 jaar) begint na de zomervakantie aan haar tweede Eredivisiejaar bij Draisma Dynamo. Vanuit het tweede damesteam, spelend in de eerste divisie, komt spelverdeelster Luna Strikwerda (16 jaar) over. Naast deze verlengingen en doorstroom heeft Lisanne de Krosse besloten een stapje terug te doen. Arjen Schimmel (trainer/coach, red.) hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen van andere speelsters, uit het huidige team en van andere teams op het hoogste niveau. Afgelopen zaterdag 25 maart begon Draisma Dynamo Dames 1 gewoon aan de returns in de B-poule en niet met onverdiend succes. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023 tegen Peelpush werd met 3 – 1 gewonnen: 26-24, 25-21, 19-25 en 25-15. Dynamo bezet na het winnen van de laatste drie duels de tweede plek, waarbij de terugkeer van de (langdurig) geblesseerde speelsters misschien wel de grootste winst is.

image1.jpeg image2.jpeg

 

Fleur Kleine Schaars koos twee seizoenen geleden voor de uitdaging. Ze maakte de stap omhoog naar de Eredivisie en verhuisde na de voorbereiding zelfs naar Apeldoorn, waar ze na haar hbo-studie ook werkt. Fleur verwoordt haar contractverlenging bij de club als volgt: “Ik zoek naar gezelligheid en uitdaging. De omgang in het team en de samenwerking met de staf moet goed voelen. In het volleybal wil ik mezelf verder blijven ontwikkelen. Bij Dynamo vind ik die ambitie en gezelligheid.

 

Luna Strikwerda koos niet nog zo lang geleden voor de positie van spelverdeelster. In het eerste volledige seizoen na Corona maakt ze veel speelminuten in de eerste divisie (SV Dynamo Dames 2). Ze ontwikkelt zich goed en maakt momenteel op Papendal extra trainingsuren onder begeleiding van o.a. de vertrokken bondscoach Avital Selinger. Meetrainen bij Draisma Dynamo Dames 1 doet ze dit seizoen al en ook maakte ze al haar debuut. Luna is blij met de overstap naar Dames 1: “Volleybal is meer dan een hobby, het is mijn passie. Met de keuze om in twee jaar examen (Havo, red.) te doen krijg ik meer tijd om te trainen. Het geeft me rust dat ik in mijn woonplaats Apeldoorn en bij de club waar ik nu een paar jaar speel de kans krijg.”  

 

 

Anna Zijl, spelend op de positie van passer/loper, is inmiddels helemaal ‘ingeburgerd’ in het team. Ondanks dat ze haar hele jeugd in Apeldoorn gewoond heeft, speelde ze niet eerder voor Dynamo. Anna zelf zegt hierover het volgende: Het spelen bij deze nieuwe club bevalt me meer dan goedIk wil als speelster niet alleen deel uitmaken van een echt team, maar ook van een club. Ergens bij horen en samen hard werken op de trainingen om te presteren in wedstrijden maakt me gelukkig.”

 

Lisanne de Krosse (25 jaar, middenheeft afgelopen week de staf en het team laten weten na dit seizoen te stoppen bij Dames 1. Het langer combineren van volleybal met haar werk als orthopedagoge is niet meer mogelijk. Het werk vraagt van mij alle aandacht en ik wil me graag verder specialiseren en bekwamen door het volgen van zgn. kopstudie en/of opleiding”, legt Lisanne uit. De terugkeer bij mijn oude club heeft het plezier in het volleybal weer teruggebracht. Ook volgend seizoen blijf ik in Apeldoorn bij SV Dynamo spelen.

📸Wout van Zoeren, kijk voor meer foto’s op https://wozopro.nl/volleybal/nggallery/volleybal-test/25-maart-2023-draisma-dynamo-ds1-peelpush-ds1

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.