Draisma Dynamo Dames 1 geeft groots cadeau op afscheidsfeest FAST

Na drie opeenvolgende overwinningen in de B-poule mocht Draisma Dynamo Dames 1 afgelopen zondagmiddag als gast op het feestje van FAST komen. In een sfeervolle ambiance namen de mensen in het dorp Gennep na 7 jaar afscheid van Eredivisievolleybal. FAST kreeg onder luide aanmoedigingen de spreekwoordelijke vleugels en zo won de thuisploeg met 3 -1: 25-22, 11-25, 25-20 en 25-16. Door deze nederlaag strijdt Dynamo in haar laatste duel op zaterdag 15 april in Werkendam niet meer voor de troostprijs, winnaar van de B-poule. Komende week is er vanwege de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) geen competitie, maar is een groot deel van de selectie wel te ‘bewonderen’ in het A-team van de club. Hopelijk slagen ze erin alle geleerde lessen van dit seizoen in de praktijk te brengen.

Kansen gekregen, maar een cadeau gegeven

Dynamo kwam goed uit de startblokken (0-2 en 1-3), FAST kwam via direct servicepunten op gelijke stand (6-6) en de lange rally’s werden in eerste instantie door de Apeldoornse ploeg gewonnen (8-11). Door meerdere eigen fouten verdampte de voorsprong en begon de thuisploeg te geloven in setwinst. Aan Dynamo-zijde werd gemopperd over het niet willen volgen van de spelregels en dat pakte niet goed uit: setverlies (25-22). De tweede set was een zgn. walk-over. Dynamo veranderde met succes haar servicestrategie en legde zodoende meer druk op de passing. De 11-25 winst betekende een gelijke stand en alle zicht op een goed resultaat. Doordat rotatie 1 (met de spelverdeelster op rechtsachter, red.) veel punten kostte, koos de Apeldoornse staf voor een minimale aanpassing. Set 3 toonde veel gelijkenis met de eerste set en de (tussen)stand liet weinig verschil tussen beide ploegen zien (6-6). Dynamo bracht meer servicedruk en versnelde naar een 7-11 voorsprong. Als sneeuw voor de zon verdampte de voorsprong en stond het weer gelijk (11-11). Opnieuw was het rotatie 1 waarop de voorsprong (11-13) kantelde naar een ruime achterstand (16-13). Dynamo kwam nog op twee punten verschil (21-19) maar de eigen foutenlast was in deze fase te hoog. De vierde (en achteraf blijk ook de laatste) set typeert zich door het ontbreken van overtuiging aan Dynamo-kant en ‘go-with-the-flow’ aan de kant van FAST. In niet veel tijd keken de Apeldoorners tegen een 9-5 achterstand aan en ze wisten geen enkel moment dichterbij te komen, getuige het 25-16 verlies. Hierdoor nam FAST met een overwinning afscheid van de Eredivisie en verkeek Dynamo haar laatste kans op het winnen van de troostprijs, nummer 1 van poule B.

Laatste wedstrijd over twee weken

Komende zaterdag zijn de NOJK en pas op zaterdag 15 april zijn de laatste competitiewedstrijden. Draisma Dynamo speelt dan vanaf 19.00 uur in Werkendam tegen Voltena. Houd de social mediakanalen goed in de gaten, want deze laatste wedstrijd wordt in een andere sporthal gespeeld.