Advisie/SSS alles behalve een eitje voor Draisma Dynamo

Wie had gedacht dat hekkensluiter Advisie/SSS een eitje zou zijn voor Draisma Dynamo, kwam bedrogen uit. De schaal bleek zaterdagavond in de Draisma Dynamo Arena toch verrassend moeilijk te kraken. De thuisploeg had vier sets nodig om zich van de hardnekkige Barnevelders te ontdoen.
Zes dagen na de nederlaag bij landskampioen Abiant Lycurgus kon Draisma Dynamo ditmaal wel weer de drie punten bijschrijven. Het resultaat stemde zodoende tot tevredenheid. De uitvoering liet desondanks in veel gevallen te wensen over. De eerste set gaf Draisma Dynamo in de slotfase zelfs uit handen: 23-25. De volgende drie sets werden weliswaar met 25-18, 25-22 en 25-23 winnend afgesloten, een walk-over betrof het allerminst.
Dat beaamde ook Maikel van Zeist, goed voor elf aanvalspunten, twee servicepunten en één blokpunt. “Het ging moeizaam. We begonnen best wel goed. De eerste tien punten doen we alles goed. Maar dan moet je volle bak blijven gaan. Dat vergeten we. De communicatie valt weg. En zodra de servedruk wegvalt, valt alles weg. Het gaat niet vanzelfsprekend omdat je een Dynamoshirtje draagt. Het is niet overtuigend genoeg. Wat we op de training laten zien, is prima. Wat op de training kan, moeten we ook in wedstrijden doen.”
De middenblokkeerder wees erop dat de wetenschap dat bepaalde wedstrijden toch wel winnend worden afgesloten, onbewust weleens tussen de oortjes kan gaan zitten. “Misschien zit dat wel in het achterhoofd, maar zo mag je niet denken. Je moet deze gasten net zo benaderen als Lycurgus. Maar je speelt in principe tegen jezelf. Je weet dat wij de betere ploeg zijn. Langzaam gaat het ook wel beter. Toch moeten we meer vastigheid creëren en meer durven.”
Van Zeist noemt het spelen van veel wedstrijden ideaal om het juiste ritme te vinden. Hij kijkt daarom uit naar de komende, drukke periode die hem en zijn ploeggenoten staan te wachten. Met name op de Europese ontmoetingen met SC Caldas da Rainha verheugt de Apeldoorner zich. “Die jongens uit Portugal zijn denk ik toch weer een niveautje hoger. In zulke wedstrijden krijg je meer weerstand. Zo’n Europacupwedstrijd brengt een ander soort druk met zich mee. Dat is leuk. Hoe ik ze moet inschatten, weet ik niet. Geen idee. Ik heb nog nooit tegen een Portugese ploeg gespeeld. Ik ben zelfs nog nooit in Portugal geweest.”

Fotografie: Wouter van Zoeren

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.