Bram Langevoort wil altijd het beste uit zichzelf halen

Knieklachten hielden hem tegen Zaanstad en VoCASA noodgedwongen langs de kant. Afgezien van dat lichamelijke ongemakje heeft Bram Langevoort weinig redenen tot klagen na zijn terugkeer van Advisie/SSS. De 25-jarige Vaassenaar is vooral benieuwd naar waar zijn persoonlijke plafond ligt in de Draisma Dynamo Arena. “Wat betreft de komende jaren laat ik alles op me afkomen. Ik geef alles om het beste uit mijzelf te halen en probeer daarmee zo hoog mogelijk te komen. Ik sta voor alles open.”

Na twee duels absentie stond de passer/loper afgelopen zondag in Groningen weer voor het net. Het eindigde in een koude douche in MartiniPlaza. Al betekende de nederlaag voor Langevoort en zijn ploeggenoten tegelijkertijd een goede les. “We wilden laten zien dat we er klaar voor waren. Dan is het wel zuur om er op zo’n manier vanaf te gaan. Je weet nu weer waar je staat. Het is wel een leerpunt. Redbad gaf aan dat wij niet met overtuiging genoeg die ballen erin slaan. We weten nu waar we extra aan moeten werken. Het niveau dat wij in Groningen lieten zien, is niet het niveau dat wij kunnen halen.”
Voor Langevoort was het in elk geval een opsteker dat hij het duel persoonlijk schadevrij doorstond. “Ik had een kniepees ontstoken. Onze verzorgers waren de afgelopen weken mijn beste vrienden. Het kwam ineens opzetten. Het kan goed zijn dat er sprake was van overbelasting. Vorig seizoen bij SSS heb ik minder getraind. Ik ben er twee wedstrijden uit geweest. In de week voor de wedstrijd bij Lycurgus heb ik weer voor het eerst gesprongen op de training. Het is nu zaak om weer kracht in het bovenbeen te creëren”, hoopt Langevoort na die periode van stilstand weer volle kracht vooruit te kunnen.
Na zijn terugkeer in Apeldoorn is het in menig opzicht aanpassen en aanpoten. “Ik ben gekomen om veel te leren en wil kijken wat er voor me inzit. Vijf keer trainen was in het begin wel wennen. Ik merk nu dat ik fysiek sterker word. Het is al niet meer zo dat ik ’s avonds thuis kruipend binnen kom… We doen zoveel oefeningen. Ook technisch leer ik veel. Waar ik eerder speelde, was het altijd meer een kwestie van de ballen erin te rammen. Hier wordt ook naar andere dingen gekeken. Ik heb wat meer overzicht, zie meer kansen. Mijn passing wordt beter. Qua aanval krijg je te maken met slimmere oplossingen en sneller spel.”
Blok EVC in Vaassen was Langevoorts eerste club. Op dertienjarige leeftijd stapte hij over naar SV Dynamo. “Volleybal zit bij ons wel in de familie. Mijn vader heeft het gedaan, al was dat niet op zo’n hoog niveau. Mijn broer Peter speelt bij Dynamo in het derde. Met mijn oudere broer Jelle heb ik nog samengespeeld bij Alterno. Op mijn positie was hij zelfs mijn directe concurrent.”
Om een plekje te bemachtigen in de hoofdmacht van Draisma Dynamo maakte hij een omweg via Alterno en Advisie/SSS. “Op mijn zeventiende ben ik gestopt. Ik had het wel gezien met volleyballen. Maar na anderhalf jaar begon het toch weer te kriebelen. Ik heb toen eerst een jaar bij Blok EVC in het eerste gespeeld. Daarna ben ik naar Dynamo 2 gegaan. Ik kon daarop kiezen. Voor Dynamo 1: weinig spelen, veel trainen. Of Alterno: veel spelen. Dat laatste heb ik gedaan. Met Alterno heb ik twee jaar in de eredivisie gespeeld. Vervolgens heb ik bij SSS een heel leuk jaar gehad. Ik heb in Barneveld vooral het plezier in volleyballen teruggevonden.”
De derdejaars student commerciële economie op Saxion loopt momenteel zelfs stage bij de hoofdsponsor van de Barneveldse eredivisionist. Het geeft de aanstaande ontmoetingen met Advisie/SSS voor Langevoort een bijzonder tintje. “Je wilt natuurlijk altijd van je oude club winnen. Al wordt het niet zozeer mijn oude team dat we dan verslaan. Bij SSS spelen namelijk nog maar drie jongens van vorig jaar. Winnen moeten we hoe dan ook. Dat moeten we van onszelf eisen. Het begint altijd bij jezelf”, waakt de stagair van Advisie voor onderschatting voor op papier minder sterke tegenstanders.
“Orion verliest van het TalentTeam. Lycurgus van Sliedrecht. Je moet altijd eerst zorgen dat je zelf alle dingen op orde hebt. Ik heb het met Alterno en SSS meegemaakt. Als je tegen Dynamo of de andere topclubs speelt, kan je niks verliezen. Omgekeerd zijn het met Dynamo juist vaak lastige wedstrijden. Met de juiste focus loop je over zulke tegenstanders heen. Met Lycurgus en Orion vechten we het in de play-offs wel uit”, verwacht Langevoort uiteindelijk een driestrijd om het landskampioenschap.
Langevoort rekent erop dat Draisma Dynamo bij het verdelen van de prijzen aan het einde van het seizoen een stuk stabieler voor de dag komt dan momenteel het geval is. “Bij elke wedstrijd moeten we zorgen er van het begin af aan in te knallen. We zijn nu te wisselvallig. Maar dat gaat goedkomen. Er staat bij ons een collectief waarop we kunnen bouwen. We houden elkaar op scherp. Ballen die we er zondag bij Lycurgus niet in hebben geslagen, slaan we er in de play-offs wél in.”

Ontvang een melding bij nieuwe berichten

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.